Türkiye'de katılım bankacılığı ve konvansiyonel bankacılığın sektördeki yeri ve önemi
Participation in banking and conventional and the importance of banking sector in Turkey in
  1. Tez No: 648420
  2. Yazar: YUNUS EMRE KÖK
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ CEM ENGİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, Ekonomi, Banking, Economics
  6. Anahtar Kelimeler: Katılım Bankası, Konvansiyonel Bankacılık, Bankacılık Sektörü, Participation Bank, Conventional Banking, Banking Sector
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 104
Özet
Bu çalışmada, günümüzde İslami değerlere önem veren bireylerin birikimlerini değerlendirmek için tercih seçeneği olan katılım bankalarının Türkiye'deki uygulamalarından bahsedilmiştir. Katılım Bankalarının tarihi, ürünleri anlatılmaya çalışılmıştır. Katılım Bankalarının tarihi, ürünleri anlatılmaya çalışılmıştır. Katılım Bankalarının Türkiye'de bankacılık sektöründeki yeri belirli finansal tablolarla açıklanmaya çalışılarak Türkiye'de faaliyet gösteren diğer mevduat bankalarıyla karşılaştırılmıştır. İlgili karşılaştırma sonucu Katılım Bankalarının Türk Bankacılık sistemindeki yeri bulunmaya çalışılmıştır. Katılım Bankalarının mevduat bankalarıyla rekabet edebilmesi için önerilerde bulunulmuştur. Katılım Bankalarının Türkiye'de bankacılık sektöründeki yeri belirli finansal tablolarla açıklanmaya çalışılarak Türkiye'de faaliyet gösteren diğer mevduat bankalarıyla karşılaştırılmıştır. İlgili karşılaştırma sonucu Katılım Bankalarının Türk Bankacılık sistemindeki yeri bulunmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, the preferred option today have been mentioned in the application that participation banks in Turkey to assess the accumulation of individual emphasis on Islamic values. The history and products of Participation Banks are explained. The history and products of Participation Banks are explained. Participation Banks in Turkey place in the banking sector compared with other commercial banks operating in Turkey by working with certain financial statements to be explained. As a result of the relevant comparison, it has been tried to find the place of Participation Banks in the Turkish Banking system. Suggestions have been made for Participation Banks to compete with deposit banks. Participation Banks place in the banking sector in Turkey by working to explain with certain financial statements was compared with other commercial banks operating in Turkey. As a result of the relevant comparison, it has been tried to find the place of Participation Banks in the Turkish Banking system.