The Palestine-Israeli 'Peace Agreements' between challenges and hopes
Filistin-İsrail 'Barış Anlaşmaları' çelişkiler ve umutlar arasında
  1. Tez No: 64960
  2. Yazar: AFAF SHA`SHA`A
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. NUR BİLGE CRİSS, YRD. DOÇ. DR. DİETRİCH JUNG
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Filistin-İsrail sorunu, Ortadoğu Barış Süreci, Oslo Barış Anlaşmaları. iv, Palestine-Israel conflict, Middle East Peace Process”, Oslo Peace Agreements”m
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 111
Özet
ÖZET Filistin-İsrail“Barış Anlaşmaları”Çelişkiler ve Umutlar arasında Bu çalışmanın amacı, Filistin-İsrail sorunu çözümü için 1991 'de başlatılan“Barış Süreci”ve iki taraf arasında 1993 ve 1995'te imzalanan ve bu süregelen sorunu“adil, kalıcı ve etraflı”bir barış 'a dönüştürmesi umulan, ancak tam bir çıkmazla sonuçlanan anlaşmalar üzerinde yoğunlaşarak, bu sorunun çözümündeki engelleri incelemektir. Anlaşma hükümlerinin eleştirel bir analizi ve barış sürecinde yaşanan zorlu deneyimin bir değerlendirmesi, anlaşmaların sınırlı ve ara çözümler öneren hükümlerinin sorunu çözmekten uzak kaldığı gerçeğini yansıtmaktadır. Böylelikle, uluslararası hukukun yeniden harekete geçirilmesi ve bu sorun üzerine alınan BM kararlarının uygulanmaması anlaşmaların neden olduğu engelleri aşmayı sağlayabilecek ve her iki ulusun da tek bir toprak üzerinde barış içinde birlikte yaşayacağı yeni bir dönem açılmasını zorunlu kılabilecektir.
Özet (Çeviri)
ABSTARCT The Palestine-Israeli“Peace Agreements' Between Challenges and Hopes This study aims to explain the obstacles to settling the Palestinian-Israeli conflict, focusing on the ”peace process,“ which was launched in 1991, and the agreements signed in 1993 and 1995 between the two parties, which were presumed to convert this perpetual conflict into a ”just, lasting and comprehensive peace," but resulted in a virtual standstill. A critical analysis of the principles of the agreements, and an assessment of the challenging experience throughout the peace process echo the fact that the agreements did not solve the conflict with its limited, interim principles. And hence, recalling for the mobilization of international law, and implementation of UN Resolutions on the conflict, may contest the obstructions caused by the accords and compel the inauguration of a new epoch of peaceful coexistence for both nations on one land.