Teknolojide dijital dönüşümün bankalarda operasyonel işlemlerinde verimliliğine olan etkisi
The effect of digital transformation in technology on efficiency in operational transactions of banks
  1. Tez No: 649812
  2. Yazar: SİBEL ÇOBANOĞLU
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ BÜLENT GÜNCELER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, Banking
  6. Anahtar Kelimeler: Elektronik Bankacılık, Dijital Dönüşüm, Şubesiz Bankacılık, Electronic Banking, Digital Transformation, Branchless Banking
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Okan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 104
Özet
Bu araştırma ile, fon açığına kaynak bulunmasını sağlayan, kar amacı hedefleyen ve finans sektörü içerisinde önemli yere sahip olan bankacılık sistemindeki banka türlerinin neler olduğu, bankacılığın geçmişten günümüze Dünya'da ve Türkiye'de hangi aşamalardan geçtiğinin gösterilmesi hedeflenmektedir. Yaşanan ekonomik krizlerin finans sektörü içerisinde yer alan Türk Bankacılık sistemini nasıl etkilediğini, son yıllarda teknolojik gelişmelere paralel olarak dijital dönüşüm ile, insan kaynağı ihtiyacı ve verimlilik konuları üzerindeki etkilerini ortaya çıkarmaktır. Bu tezde, dijital dönüşüm ile birlikte operasyonel işlemlerde verimliliğin ne yönde değişime uğradığının gösterilmesi hedeflenmektedir. Teknolojik gelişmelerin, operasyonel işlem verimliliğine katkısı ve dijital dönüşüme konu uygulamalarının sistem içerisinde ne kadar önemli olduğunun vurgulaması yapılmaktadır. Araştırmada Türkiye'de değişim göstergesi olan, işlemlerin merkezi olarak sonuçlandırılması, alternatif dağıtım kanalı kullanımlarının yıllar itibariyle nasıl bir yöne doğru ilerlediğini belirlemek için adet ve oranlara da yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
With this research, it is aimed to show the types of banks that are supporting to find sources for funding gap, profit – oriented and have significant place in banking systems; and which phases banking went through from past to present both in the world and in Turkey. It reveals how the economic crises affected the Turkish banking system which is the financial sector and the effects of digital transformation on human resource needs and productivity in parallel with the technological developments in recent years. In this article, it is aimed to show in which way in operational processes along with digital transformation changed. Emphasis is placed on the contribution of technological developments to operational efficiency and the importance of digital transformation applications within the system. In the study, the process of change indicators in Turkey, to be finalized as the center, the place has been given to how to determine the number and rate of progress over the years in the direction of the use of alternative delivery channels.