Understanding the risks and threats associated with the cryptocurrency market and how this market got affected by COVID19 in the early 2020
Cryptocurrency piyasasıyla ilişkili riskleri ve tehditleri ve bu pazarın 2020'nin başlarında COVID19'dan nasıl etkilendiğini anlama
- Tez No: 649894
- Danışmanlar: PROF. DR. AHMET FARUK AYSAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Blockchain, Kripto para birimi, COVID19, Bitcoin, Blockchain, Cryptocurrency, COVID19, Bitcoin
- Yıl: 2020
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Marmara Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 103
Özet
Güvenlikle ilgili konulardan siyasi düzenlemelere kadar, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin gelecekteki yatırımlarını etkileyen çeşitli değişkenler vardır. Bu yazıda aşağıdaki soruları cevaplayacağız; kripto paralar nereden değer elde eder ve korur? Kripto para birimlerinin gerçek kullanımları nelerdir? Doğal olarak bu temel sorular daha karmaşık bir sorgulama çizgisine yol açmaktadır. Devletin mali düzenlemelerinin eksikliği hangi tehditleri beraberinde getiriyor? Kripto para birimlerinin çoğalması ve entegrasyonu nedeniyle devletin istikrarı nasıl etkileniyor? Kripto para birimlerinde anonimlik yararını korurken suç davranış takibi ve kovuşturması nasıl yapılabilir? COVID'19, kripto para piyasasını nasıl etkiler? Son olarak, kripto para birimi finansal araçlarının oluşumu konusunda hangi tehditler ortaya çıkıyor ve kripto para birimlerine yaygın ekonomik katılımla ortalama vatandaşlar için ne gibi riskler var? Amacımız, kripto para piyasasının iş dünyası yatırımlarından günlük alışveriş süreçlerimize kadar bugünün ekonomi dünyasında oynadığı rolü ve COVID19'un bu pazarı nasıl etkilediğini derinlemesine anlamaktır. Ayrıca istatistiklere dayanarak, özellikle kripto para fiyatlarının ve genel küresel ekonominin bu salgından nasıl etkilendiğini sunuyoruz. Ne bulduğumu sınıflandırırsam tek bir sonuç söylemezdim; çünkü COVID19'un% 100 etkisini bu pazarda yazamıyoruz çünkü bazı insanların kripto para birimini çevrimiçi olarak işlem gördüğü için etkilenmeyen güvenli bir sığınak bulduklarını, bazılarının bu kadar hassas olduğu için bundan çok kolay etkilendiğini söylüyor pandemik, diğerleri, son zamanlarda meydana gelen fiyat çeşitliliklerine rağmen normal davrandığını, gerçekten söyleyebileceğimiz, insanların bu pandemiye alışmaya ve onunla yaşamaya başladıklarını, her şeyin eskisi gibi geri döndüğünü söyledi.
Özet (Çeviri)
There are diverse variables that impact the future investments of Bitcoin and other cryptocurrencies, from issues related to security to political regulations. In this paper we will be answering the following questions; from where do cryptocurrencies derive and maintain value? What are the intrinsic uses for cryptocurrencies? Naturally these basic questions lead to more complex lines of query. What threats does the lack of government financial regulation pose? How is the state's stability affected due to the proliferation and integration of cryptocurrencies? How can criminal behavior tracking and prosecution be carried out while preserving the inherent benefit of anonymity in cryptocurrencies? How does COVID'19 affect the cryptocurrency market? Finally, what threats are posed around the formation of cryptocurrency financial instruments and what risks are posed to average citizens by widespread economic participation in cryptocurrencies? our aim is to deep understand the exact role cryptocurrency market is playing in today's economy world from business world investments to our daily shopping processes, and how does COVID19 affects this market. Furthermore based on statistics we are presenting how prices of cryptocurrencies in particular and the overall global economy got affected by this epidemic. If I am to classify what have I found I would not say a single result; because we cannot write the 100% effect of COVID19 on this market as we found that some people find cryptocurrency a safe haven that does not get affected because it is traded online, some says that as it is so sensitive it got affected so easy from this pandemic, others said that it acted normal though the price diversities that happened lately, what we can really say is people are starting to get used to this pandemic and living with it, that what makes everything goes back to the way it was before.