Reconstructing the self and the American: Civil War veterans in khedival Egypt
İtibar ve Amerikalı kimliğinin yeniden inşası: Amerikan İç Savaşı veteranlarının Mısır deneyimi
  1. Tez No: 651632
  2. Yazar: TARIK TANSU YİĞİT
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ KENNETH WEISBRODE
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Tarih, History
  6. Anahtar Kelimeler: Amerikan İç Savaşı, İtibar, Mısır, Uzlaşı, Veteranlar, American Civil War, Egypt, Honor, Reconciliation, Veterans
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Ekonomi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 319
Özet
1869-1878 yılları arasında Amerikan İç Savaşı'nın her iki tarafından yaklaşık elli subay Mısır ordusunda görev almıştır. Konfederasyon-Birlik veteranları arasındaki uzlaşının erken bir örneği olan Amerikan“misyonu,”Mısır askeri teşkilatının yeniden düzenlenmesi, savunma yapılarının istihkam edilmesi, Ekvator kuşağına uzanan keşifler ve çevre bölgelerin haritalandırılmasında işbirliği yapmışlardır. Mısır deneyimi, savaş sonrası ekonomik ve politik koşulların yeni arayışlara ittiği veteranlara, mesleki ve ekonomik itibarlarını yeniden tesis edebilecekleri bir restorasyon olanağı sunmuştur. Amerikalı subayların kişisel arayışları ve Mısır'daki faaliyetlerine odaklanan bu çalışma, ayrıca, veteranların kültürel açıdan oldukça yabancı bir ortamda nasıl bir araya gelebildiklerini ve tecrübe ettikleri yabancılık hissinin grup içinde Amerikan kimliğinin yeniden inşasına nasıl katkıda bulunduğunu incelemektedir.
Özet (Çeviri)
Between 1869 and 1878, American officers from both sides of the Civil War were recruited into the Egyptian Army. The former foes collaborated in reforming the khedival military by reorganizing the units and professional training, building up defenses, exploring territories down to Equatorial Provinces, and mapping the peripheries. As an earlier example of ex-Confederate-Union amalgamation, the Egyptian experience provided the veterans, whom post-war economic and political conditions in the United States pushed for new quests to restore their professional and economic dignity. This dissertation narrates the story of their sojourn in Egypt, their activities, how they were able to reconcile in a profoundly foreign setting, and the sense of alienation in the host society, which contributed to this (re)constructed national identity.