Fabrika yerleşim probleminde CRAFT ve karışık tamsayılı programlama yaklaşımları
CRAFT and mip approaches in facility layout problem
- Tez No: 65308
 - Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. FUNDA YILDIRIM
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
 - Anahtar Kelimeler: Tesis Tasannu, CRAFT, MIP, Facility Layout, CRAFT, MTP. II
 - Yıl: 1997
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Çukurova Üniversitesi
 - Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 122
Özet
Bu çalışmada tesis tasarımı ele alınarak, bir işletmede fabrika yerleşim problemi incelenmiştir. İlk olarak konu hakkındaki literatür araştırması yapılmış, ve yerleşim probleminde öncelikle kullanılan metodlar tanıtılmış ve işletme için uygulama yapılmıştır. Bu uygulamada bilgisayar destekli algoritmalardan CRAFT algoritması ve Tam Sayılı Programlama (MIP) modelinden yaralanılmış ve sonuçlar tartışılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, the facility layout problem is investigated and applied to a real world problem. First, an axtensive literature survey of methods and alghorithms used to solve the layout problem is provided. Among these methods, a computer-aided layout alghorithm (CRAFT) and Integer Programming approach (MIP) are utilized to solve the selected problem. Finally, comparison of the results produced by the two approaches is made to choose the best layout.