Bağdat'ta fen bilgisi öğretmenlerine göre farklılaştırılmış öğretimin güçlükleri
Difficulties of teaching differentiated from science teachers in Baghdad
- Tez No: 654603
- Danışmanlar: PROF. DR. REMZİ KILIÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Farklılaştırılmış eğitim, Fen bilgisi öğretmenleri, Yönler, Zorluklar, Differentiated education, Science teachers, Directions, Difficulties
- Yıl: 2020
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Erciyes Üniversitesi
- Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Eğitim Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Eğitim Programları ve Öğretim Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 112
Özet
Bu araştırmada "Bağdat'taki fen bilgisi öğretmenlerinin bakış açılarına göre farklılaştırılmış eğitimin zorluklarını ve fen bilgisi öğretmenlerinin farklılaştırılmış eğitime yönelik yönelimlerini bilinmesi amaçlanmıştır. Bu amacı gerçekleştirmek için araştırmada iki araç kullanılarak tanıtıcı bir yöntem izlenmiştir. Bu araçlardan birisi eğitimde karşılaşılan zorlukları tanımak için anket uygulaması ve diğeri yönelimleri ölçmek için ölçektir. Araçların geçerliliğini ve güvenilirliğini doğruladıktan sonra, Bağdat-el-Rusafe'deki (birinci, ikinci ve üçüncü) (2019-2020) ilköğretim dönemi için (150) fen bilgisi öğretmeni örnek olarak alındı. Söz konusu eğitim müdürlüklerinin her birinden rastgele sınıflar (9.19%) oranında seçilmiştir. Fen bilimleri öğretmenlerinin farklılaştırılmış eğitime yönelik olumlu eğilimlerine ek olarak, fen bilgisi öğretmenleri için farklılaştırılmış öğrenme güçlüğü yüzdesinin yüksek seviyede olduğunu gösteren uygun istatistiksel analizler yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
This research aims to know (the difficulties of differentiated education from the viewpoint of science teachers in the governorate of Baghdad and the direction of science teachers towards differentiated education). To achieve this, the researcher followed the descriptive approach where he prepared two tools (a questionnaire with a degree of difficulties and a scale to measure the direction), after checking the validity of the tools and its stability, it has been distributed to the targeted sample of the population (150 male and female of science teachers), for the elementary stage in Baghdad / Rusafa (first, second, and third ) for the academic year (2019-2020), they were chosen by a random class method (9.19%) from each of the aforementioned education directorates, and appropriate statistical analyzes have been conducted, where the results of the research showed that the percentage of differentiated learning difficulties for science teachers is in a very high level, in addition to the positive trends of science teachers towards differentiated education.