An investigation of the impact of integrating an online language learning platform on EFL learners' speaking skills and motivation; an in-depth analysis of their perceptions
EFL öğrencilerinin konuşma becerileri üzerine online bir dil öğrenme platformunun bütünleşmesinin etkisinin incelenmesi ve motivasyon; algıların derinlik analizi
- Tez No: 655852
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MUSTAFA POLAT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Konuşma becerileri, Eğitim Teknolojisi, Öğrencilerin Algıları, İngilizce Öğretimi, Çevrimiçi Öğrenme Platformu, Speaking skills, Educational Technology, Students' Perceptions, English Language Teaching, Online Learning Platform
- Yıl: 2020
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 242
Özet
Bu çalışmanın yürütülmesinin temel amacı, öğrencilerin kelime dağarcığı, telaffuz ve akıcılık açısından konuşma performansını artırmak için online dil öğrenme platformu EnglishCentral'ı EFL sınıfına entegre etmektir. Çalışma aynı zamanda öğrencilerin uygulama öncesi ve sonrası AT algılarını kullanılabilirlik ve motivasyon açısından araştırmıştır. Ayrıca, EnglishCentral'ın İngilizce sınıfında uygulandığı gibi, öğrencilerin EnglishCentral'ın öğrencilerin konuşma performansını iyileştirmek için öğretim uygulamasının bir parçası olarak kullanımı hakkındaki algılarını bilmeleri amaçlanmıştır. İstanbul'daki bir vakıf üniversitesinde İngilizce hazırlık programında yürütülen araştırmaya 25 öğrenci katılmıştır. Karışık yöntem araştırma tasarımı kullanılmıştır. Nicel veriler ders öncesi ve ders sonrası konuşma başarı testi, ders öncesi ve ders sonrası kullanılabilirlik anketi ve ders sonrası EnglishCentral ve konuşma becerileri anketi ile toplanmıştır. Nitel veriler ders sonrası yarı yapılandırılmış görüşmeler yoluyla toplanmıştır. Sonuçlar EnglishCentral öğretiminin öğrencilerin kelime, telaffuz ve akıcılık konusundaki konuşma becerilerini geliştirdiğini göstermiştir. Bu çalışma katılımcıların platformu son derece kullanıcı dostu olarak algıladıklarını ortaya koymuştur. Ayrıca, sınıfta EnglishCentral kullanmanın, öğrencilerin İngilizceyi öğrenme ve konuşma becerilerini kullanma motivasyonlarını olumlu yönde etkileyeceği bulgular arasındadır. Bu çalışma, EnglishCentral'ın konuşma becerileri üzerindeki etkisi hakkında bilgi vermekte ve uygulayıcılara önerilerde bulunmaktadır.
Özet (Çeviri)
The primary goal of conducting this study was to integrate the online language learning platform EnglishCentral into the EFL classroom to improve students speaking performance in terms of vocabulary growth, pronunciation, and fluency. The study also investigated students' perceptions of EC before and after the implementation in terms of usability and motivation. Furthermore, as EnglishCentral implemented in English class, it was intended to know students' perceptions regarding the use of EnglishCentral as a part of the teaching practice to improve learners' speaking performance. Twenty-five students participated in the study, which was conducted in an English preparatory program at a foundation university in Istanbul, Turkey. A mixed-method research design was employed. The quantitative data were collected through a pre-course and post-course speaking achievement test, pre-course and post-course usability questionnaire, and post-course EnglishCentral and speaking skills questionnaire. The qualitative data were collected through post-course semi-structured interviews. The results indicated that EnglishCentral instruction enhanced learners' speaking skills in terms of vocabulary, pronunciation, and fluency. Also, results revealed that participants perceived the platform to be highly user-friendly. It also suggested that using EnglishCentral inside the classroom would positively affect learners' motivation to learn English language and to practice speaking skills. This study offers insight into the impact of EnglishCentral on speaking skills and provides recommendations for practitioners.