Project management of air passenger service quality at the airport (with, LLC 'Domodedovo International Airport» as a case study)
Havalimanında hava yolcu hizmet kalitesinin proje yönetimi (LLC 'Domodedovo Uluslararası Havalimanı» bir durum çalışması olarak)
  1. Tez No: 656553
  2. Yazar: ERSİN SALCI
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ İBRAHİM MERTOL GÖKSOY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sivil Havacılık, İşletme, Civil Aviation, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Proje Yönetim Metodları, Rus Sivil Havacılık Sektörü, Havalimanlarında Proje Yönetimi, Yolcu Hizmetleri, Project Management Methods, Russian Civil Aviation Sector, Project Management At The Airports, Passenger Services
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 98
Özet
Rusya'da ki Sivil havacılık gelişimi alanındaki başlıca önlemlerden bazıları“Rusya Federasyonu'nun 2020 yılına kadar havacılık faaliyeti alanlarında devlet politikasının temelleri”belgesinde yer almaktadır. Bu temel önlemler: Hava taşımacılığının, havacılık iş kolları'nın, uluslararası düzeyde hizmet sunabilmesi adına kalite' nin iyileştirilmesi; Bu işlerin ve hizmetlerin kalitesinin yasal konsolidasyonda belirtilen standartlara uygun hale getirilmesi, bunlara uyulmama ihtimalleri'nin önüne geçebilmek için gerekli önlemlerin alınması ve sorumluluk bilinci oluşturularak, havacılık hizmetlerinde tüketicilerin (yolcular) haklarının sağlanması, artan havacılık güvenliği ve uçak güvenliğine azami önem verilmesidir. Hava taşımacılığı hizmetleri, sivil havacılık pazarındaki rekabet güçlerini artırmak için işletmeler kalite konularına en üst seviyede önem vermek zorundadır. Havacılık faaliyetlerinde hizmet kalitesinin ana göstergeleri ise şunlardır. Uçuşların güvenliği ve düzenliliği, verimli havacılık projeleri ve bununla sağlanan hizmetler dir. Şu anda, hali hazırda havalimanında yolcu (müşteri) hizmetinin kalitesini değerlendirmek için yeterli, gelişmiş, düzenleyici nitelikte, metodolojik çerçevelerle oluşturulmuş ve onaylanmış düzenlemelerin olmaması, Rus havayollarının işleyişini ve daha etkin hizmet alınmasını negatif etkilemektedir. Hava taşımacılığı ve özellikle havaalanı hizmetleri proje yönetimi, kalitesi alanında bilimsel çalışmaların ve kalitenin veriminin ölçülebilmesi için analizlerin yapılmadığı tespit edilmiştir. Ortak ve işlevsel bir metodoloji geliştirilerek sözünü ettiğimiz havaalanı faliyetleri ve servisleri kalitesinin incelenmesi, bu havaalanı faaliyetleri ve kalitesinin anında veya belirli periyotlarda gözlemlenebilirliği ve değerlendirilebilirliğinin sağlanması adına yeteri kadar çalışma ve inceleme yapılmadığını göstermiştir. Bu gerekli ihtiyaç üzerinde yeterince durulmaması bize tez araştırma konusunun gerekliliğini açıklamaktadır. Ayrıca bu çalışmanın Rusya vb. ülkelerde havalimanı işletmlerinde kaliteyi arttırmak için gerçekleştirilecek proje yönetiminde kullanılması gerekli metodaları ilgili otoritelere telkinlemesi ve tüm bu unsurların eksikliğine dikkat çekerek, airport işletmelerinin gelişimine katkı sağlamak amaçlanmıştır.
Özet (Çeviri)
Some of the main measures in the field of civil aviation development in Russian federation, mentioned In the document“Fundamentals of state policy of the Russian Federation in the areas of aviation activity for the period up to 2020”some of the main measures in the field of civil aviation development are: improving the quality of air transportation, aviation work, provision of services to the international level; legislative consolidation standards of quality of these works and services, measures of responsibility for them non-compliance; ensuring the rights of consumers of aviation services; increasing aviation safety and aircraft safety. To increase their competitiveness in the air transport services market, enterprises have to pay special attention to quality issues. The main indicators of the quality of services in aviation activities are safety and regularity of flights, aviation safety, and service. Currently, the insufficiently developed regulatory and methodological framework and the lack of approved regulations for assessing the quality of passenger (customer) service at the airport hinder the effectiveness of the functioning of Russian airlines. The analysis of scientific works in the field of quality of air transport and, in particular, airport services, has shown that in the field of airport activities, these issues have not been studied and worked out enough, especially in terms of developing a unified methodology and model for assessing the level of quality of airport services. This explains the relevance of the dissertation research. It is aimed to contribute to the development of airport enterprises by suggesting the methods to be used in the project management to be carried out in order to increase the quality of airport operations in the countries especialy Russia and etc. Also by emphasizing the lack of all these factors aimed to encourage to related authoritys to pay necessary attentions to mentioned problems and practice the proper solutions on the aviation (aiport) fields.