Türkiye'de küresel finansal krizin bankacılık sektörü üzerine etkileri
Effects of the global financial crisis on the banking sector in turkey
  1. Tez No: 657092
  2. Yazar: SEMA BULMUŞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SERDAR ÖZTÜRK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, İşletme, Banking, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Banka, Küresel Kriz, Bankacılık Krizi, Banking, Global Crisis, Banking Crisis
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 89
Özet
Bu çalışmada küreselleşme hareketlerinin başladığı 1980 sonrası dönemde yaşanan bankacılık krizleri ele alınarak, küresel finansal krizin Türk bankacılık sektörüne etkileri incelenmiştir. Yapılan inceleme bankacılık sektörü göstergeleri açısından 2000-2016 dönemini kapsamakta ve bankaların genel görünümü, kredi ve alacakları ile mevduatlarına ilişkinidir. Ulaşılan sonuçlar küresel finansal krizin Türk bankacılık sektöründe genel bilanço yapısı, kredi ve alacaklar ile mevduat bakımından olumsuz bir etkisinin olmadığı ancak karlılık göstergelerinde kriz döneminde bir miktar düşüş yaşandığını göstermektedir.
Özet (Çeviri)
In this study, the banking crises in the post-1980 period, when globalization movements started, were examined and the effects of the global financial crisis on Turkish banking sector were examined. The survey covers the period 2000-2016 in terms of banking sector indicators and the general view of banks, loans and receivables and deposits. The results show that the global financial crisis has no negative impact on the Turkish banking sector in terms of overall balance sheet, loans and receivables and deposits, but the profitability indicators show a slight decline in the crisis period.