Trifolium l. üzerinde karyolojik çalışmalar
  1. Tez No: 65779
  2. Yazar: AHSEN DERİNSU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. OĞUZ M. GÜNNEHİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Trifolium, kromozom, mitoz bölünme, genetik, Trifolium pratense, Trifolium incarnatum, Trifolium, chromosome, mitos division, genetic, Trifolium pratense, Trifolium incarnatum
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 33
Özet
ÖZET Trifolium L. üzerinde karyolojik çalışmalar DERİNSU, Ahsen Yüksek Lisans Tezi, Genel Biyoloji Ana Bilim Dalı Tez Yöneticisi; Prof. Dr. Günnehir Oğuz Ocak, 32 Sayfa Bu tezde T. pratense ve T. incarnatum türünde kromozom sayısı, durumu ve mitoz bölünme safhaları, bitkinin morfolojik özellikleri incelenmiştir. Kromozom konusu, mitoz bölünme safhaları, bu safhalarda görülen kromozom sayıları ve bunların değerlendirilmesi bölümünden oluşmaktadır. En uygun şekilde gözlenmesi için kök ucundan alınan örnekler çeşitli işlemlerden geçirilerek, mikroskopta incelenmiştir. Daha sonra her iki tür içinde ortalama kromozom boyu hesaplanmış ve mitotik aktivite tablosu yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
IV ABSTRACT Cariologic work on of Trifolium DERİNSU Ahsen MSC in General Biology January, 32 Pages Chromosome number, situation and mitos division stages of T.pratense and T.incarnatum are investigated in this thesis. Chromosome subject consists of, mitos division stages, counting chromosomes in these stages and overview subjects. For best performance examples taken from root ends are investigated under microscope after a few operations. After that average chromosome length is calculated and mytotic activity İs made for both types.