A. Vivaldi'nin Mevsimler başlıklı eserinde metin ve müzik ilişkisi ve 'İlkbahar' Konçertosundaki programlı müzik özelliklerinin incelenmesi
The relation between text and music in Vivaldi's composition and the investigation of programmed music features in the Spring Concerto
- Tez No: 660072
- Danışmanlar: PROF. MAHMUT KAMERHAN TURAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Müzik, Music
- Anahtar Kelimeler: İlkbahar”konçertosu, programlı müzik öğeleri, metin-müzik ilişkisi, Spring”concerto, programmed music, text and music relation
- Yıl: 2021
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Başkent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Müzik Ana Sanat Dalı
- Bilim Dalı: Performans Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 69
Özet
Bu araştırma, A. Vivaldi'nin Mevsimler başlıklı eserindeki metin ve müzik arasındaki ilişki ve Op.8 No.1 (Mi Majör)“La Primavera”(İlkbahar) konçertosundaki programlı müzik özelliklerinin incelemesini amaçlamaktadır. Araştırma, icracıların bestelenmiş olan bu eser hakkında detaylı bilgiye sahip olabilmesini sağlamak ve bu sayede eseri bestecinin de istediği şekilde, yazmış olduğu şiirler ile birlikte yorumlayabilmesine yardımcı olmaktır.
Özet (Çeviri)
This research focused on the relation between text and music in Vivaldi's Four Seasons violin concertos, and to interrogate the programmed music features in the“La Primavera”(Spring) concerto Op.8, No.1 (E Major). The aim of this research is to ensure that the performers can have detailed information about this composed work and thus help the performer to interpret the work in the way that the composer wants with his poems written specifically for this composition.