Dağıtık üretim tesislerinin şebekeye entegrasyonundaki engeller ve çözüm yaklaşımları
Obstacles and solution approaches to the common grid integrationof distributed generation facilities
  1. Tez No: 664793
  2. Yazar: NEZİR YEŞİLYURT
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ AHMET GÜNDOĞDU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Dağıtık Üretim, Yenilenebilir Enerji, Fotovoltaik Enerji, Şebeke Entegrasyonu, Distributed Generation, Renewable Energy, Photovoltaic Energy, Grid Integration
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Batman Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Yenilenebilir Enerji Sistemleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 61
Özet
Güneş enerjisine dayalı ve dağıtım sistemine gömülü enerji üretim tesisleri, son yıllarda artan bir ivmeyle yaygınlaşmakta ve bu durum teknik, ticari kısıtları veya problemleri de beraberinde getirmektedir. Özellikle, tüketim-üretim dengesinin bozulduğu noktalarda gün içerisinde aşırı gerilim problemlerinin yaşanması söz konusu olmaktadır. Regülasyon değişiklikleri ve teknolojinin gelişimi dikkate alındığında bu problemlerin önümüzdeki yıllarda daha fazla hissedileceği öngörülmektedir. Bu tez çalışması kapsamında hızla yaygınlaşan dağıtık üretimlerden kaynaklı problemler ve çözüm yaklaşımlarına dair kapsamlı bir literatür taraması gerçekleştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
Power generation facilities based on solar energy and embedded in the distribution system have become widespread in recent years with an increasing momentum and this situation brings technical and commercial constraints or problems. Especially at points where the consumption-production balance is disturbed, excessive voltage problems occur during the day. Considering the regulation changes and the development of technology, it is predicted that these problems will be felt more in the coming years. Within the scope of this thesis, a comprehensive literature review has been carried out on the problems and solution approaches arising from the rapidly spreading distributed generation.