Türk iş adamlarının Kırgızistan'a yönelik doğrudan yatırım perspektifleri
Direct investment perspectives of turkish businessmen towards Kyrgyzstan
- Tez No: 666151
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ GUZEL SADYKOVA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Doğrudan Yabancı Sermaye Yatırımı, Çok Uluslu Şirketler, Teşvikler, Türk İş Adamları, Türkiye, Kırgızistan, Direct İnvestment, Multinational Companies, Preferences, Turkish businessmen, Turkey, Kyrgyzstan
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kastamonu Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 99
Özet
Dünya ekonomisinin küreselleşme sürecinde dış yatırım en az uluslararası ticaret kadar bir öneme sahiptir. Modern dünyada uluslararası yatırım işbirliği süreçlerinde yer almayan ülke neredeyse hiç kalmamıştır. Ulusal ekonomiyi güçlendirme bağlamında yabancı yatırımlar Kırgızistan için son derece önemlidir. Ayrıca bu konu Kırgız toplumunun çıkarlarının yabancı yatırımcıların çıkarlarıyla örtüşmediği gerçeğiyle karmaşıklaşmaktadır. Bu çalışmada yatırım çeşitleri, Kırgızistan ekonomisi ve yatırımları, Kırgızistan ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişkiler ele alınmaktadır. Tezin amacı, Türk iş adamlarının Kırgızistan'a yönelik doğrudan yatırım perspektiflerinin analizini yapmak, ayrıca ülkedeki konumlarını, yatırımcıların karşılaştıkları sorunları araştırarak onlara yönelik çözüm yollarını geliştirmektir. Araştırmada görüşme yöntemiyle elde edilen veriler temelinde belirtilen amaçlara yönelik öneriler sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
In the processes of globalization of the world economy, foreign investment is just as important as international trade. In the modern world, there are practically no countries not involved in the processes of international investment cooperation. To strengthen the national economy, the inflow of foreign investments is extremely important for Kyrgyzstan. However, this issue is complicated by the fact that the interests of the Kyrgyz society does not always coincide with the interests of foreign investors. This paper reveals the essence of investment, provides general information about the economy and investments in Kyrgyzstan, in addition to this, the economic relations of Kyrgyzstan and Turkey are considered. The purpose of this work is to analyze the direct investment perspectives of Turkish businessmen towards Kyrgyzstan, and their situation in the country, the problems they have encountered during the investment period and propose solutions. The study used the interview method, the answers received during the interview were analyzed and the solutions were given.