Design of an efficient charge controller used in a solar PV charging station
Solar PO şarj ıstasyonunda şarj kontrolörü asad'ın tasarımı
  1. Tez No: 667130
  2. Yazar: USMAN ALI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. NEDİM TUTKUN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Güneş fotovoltaik, küresel ısınma, fosil yakıtlı enerji kaynakları, şarj istasyonları, maksimum güç noktası takibi, Solar photovoltaic, global warming, fossil-fuelled energy sources, charging stations, maximum power point tracking
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Elektrik Elektronik Mühendisliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 60
Özet
Fosil yakıtlı enerji kaynaklarının tükenmesi, küresel ısınma ve temiz bir çevre nedeniyle son günlerde elektrik üretimi için güneş fotovoltaik (PV) sistemleri büyük ilgi görüyor. Bu sistemlerin kullanımı, ağırlıklı olarak günlük hayatımızda yaygın olan birçok uygulamada karşımıza çıkmaktadır. Bu uygulamalar, şebekeye bağlı ve şebekeden bağımsız güç üretimi, çeşitli elektrikli araçlar için şarj istasyonları (elektrikli araçlar, elektrikli forkliftler, elektrikli motosikletler, golf arabaları vb.) Olabilir. Bu araştırma, verimli bir tasarım yaklaşımı önermektedir. EV'leri çeşitli enerji kapasitelerine sahip şarj etmek için solar PV şarj istasyonunda kullanılan şarj kontrolörü. Bu tür şarj istasyonlarında, maksimum güç noktası izleme (MPPT), verimliliği artırmada önemli bir rol oynar ve bunu yapmanın birkaç yolu vardır, biri, anahtarlama modu cihazlarına dayalı bir dc-dc dönüştürücü kullanmaktır. Şarj denetleyicisinin uygulanması için, bir dc-dc buck dönüştürücünün, değişen çevresel koşullar altında maksimum güç noktasını hızlı ve kesin bir şekilde bulmak için deterministik yinelemeli yöntemler kullanmak yerine gerçek kodlanmış genetik algoritmalar tekniğinin kullanıldığı bir MPPT sistemini entegre ettiği düşünülmektedir. . Tasarlanan sistem MATLAB / Simulink tarafından simüle edilmiştir ve ilk bulgular tutarlı ve ümit vericidir ve tam metin olarak daha fazla verilecektir.
Özet (Çeviri)
Solar photovoltaic (PV) systems are of great interest for electricity generation in recent days due to depletion of fossil-fueled energy sources, global warming and clean environment. The use of these systems is mainly encountered in many applications that have been common in our daily life. These applications can be on-grid and off-grid power generation, charging stations for various electric vehicles (EVs) such as plug-in EVs, electric forklift, electric motor bike, golf carts etc. This investigation proposes an approach to design an efficient charge controller used in a solar PV charging station for charging EVs with various energy capacities. In such charging stations, maximum power point tracking (MPPT) plays major role in improving efficiency and there are few ways to do that, one is to employ a dc-dc converter based on switching mode devices. For the implementation of the charge controller, a dc-dc buck converter is considered to integrate a MPPT system in which the real coded genetic algorithms technique is employed rather than using deterministic iterative methods to rapidly and precisely find the maximum power point under varying environmental conditions. The designed system is simulated by MATLAB/Simulink and initial findings are consistent and promising, and will be given more in the full paper.