Russian foreign policy towards Syria during Putin's presidency
Putin başkanlığında Rusya'nın Suriye'ye yönelik dış politikası
  1. Tez No: 667909
  2. Yazar: RUSTEM UMEROV
  3. Danışmanlar: PROF. DR. İRFAN KAYA ÜLGER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Russia, Syria, Foreign Policy, Geopolitics, TheArab Spring, Middle East
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Kocaeli Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 117
Özet
Rusya Federasyonu'nun dünya siyasetindeki artan etkisi, birçok modern araştırmacının özel ilgisini çekmektedir. Rusya, dünya siyasetindeki önemli bir aktör olarak güç dengesinin gözden geçirilmesi gerektiğini inanmaktadır. Bu inanç doğrultusundaki başlangıç noktası Rusya çevresinde bir dizi savaş ve Rusya'nın resmen katıldığı Suriye krizidir. Bu çalışma, Rusya'nın Vladimir Putin yönetimindeki Suriye politikasına ayrıntılı bir jeopolitik bakışı sunmaktadır. Kapsamlı bir analiz gerektiren aktif bir dış politikanın birkaç jeopolitik nedeni vardır. Çalışma ayrıca, güç dağılımını ve Rusya'nın uluslararası sistemdeki rolünü açıklamayı amaçlamıştır özellikle Suriye krizi sırasında. Bu nedenle, Rusya'nın Suriye'deki savaşa katılmasının gerçek nedenleri ve bu katılımın etkinliğini değerlendirme kriterleri hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır. Bu araştırmanın amacı, Rusya'nın dış politikası bağlamında Rusya'nın bu savaşa katılımının sonuçlarına dayanarak (yazı yazılırken) bu tür nedenleri belirlemek ve değerlendirmektir. Bu çalışma Rusya'nın Vladimir Putin yönetimindeki Suriye'ye yönelik politikasını jeopolitik bir bakış açısıyla incelemektedir. Rusya'nın bölgeye yönelik ilgisinin uzun bir tarihi vardır. Tarihsel olarak bu ilgi din, kültür ve siyaset kullanılarak uzun zamandır sürdürülmüştür. Rus modernleşmesinin öncülerinden biri olan Çar Peter I yönetiminde, Akdeniz'e ulaşmak için Rus topraklarını güneye doğru genişletilmiştir. Peter I'in halefleri bu konuda benzer bir politika izlemiştir. Sovyetler Birliği 1989'daki çöküşüne kadar aynı politikasını sürdürmüştür ve şimdi Vladimir Putin; Orta Doğu ve Akdeniz'de yeniden faaliyetler başlatmaya çalışmaktadir. Bu bakımdan Suriye, Rusya'nın Ortadoğu politikasındaki ana müttefikidir. Ayrıca Suriye, Sovyetler Birliği günlerinde olduğu gibi Rusya'nın Vladimir Putin yönetiminde jeopolitik kuşatılması fikrini destekleyen bir ülkedir.
Özet (Çeviri)
The growing influence of the Russian Federation in world politics is of particular interest to many modern researchers. As the dominant player, Russia points out that the balance of power in world politics should be revised. The starting point was international tensions and a series of local wars around Russia specially the Syrian crisis in which Russia officially participated. This study provides a detailed geopolitical overview of Russia's policy towards Syria under the presidency of Vladimir Putin. There are several geopolitical reasons for an active foreign policy that requires a comprehensive analysis. In addition, the study aimed to explain the distribution of power and the role of Russia in the international system. Specially during Syrian crisis. Therefore, the real reasons for Russia's participation in the war in Syria and the criteria for evaluating the effectiveness of this participation are not clear. The purpose of this research is to identify and evaluate (at the time of writing) such reasons on the basis of the consequences of Russia's participation in this war in the context of Russia's foreign policy. This study examines Russia's policy towards Syria under Vladimir Putin from a geopolitical perspective. Russia's interest in the region has a long history. Although historicaly this interest has long been maintained by using religion, culture and politics. Under Tsar Peter I, one of the pioneers of Russian modernization, expand Russaıs territory towards south, to get access to Mediterranean Sea. Peter I's successors followed a similar policy in this regard. Soviet Union continued the policy until its collapse in 1989 and now Vladimir Putin sought to initiate activities in the Middle East and the Mediterranean again. In this regard, Syria is Russia's main ally in its Middle East policy. Moreover, Syria is a country that supports the idea of geopolitical encirclement of Russia under Vladimir Putin, as in the days of the Soviet Union.