Hekimlerin ağır astım hastalığı hakkında farkındalık düzeylerinin değerlendirilmesi
Assessment of physicians' awareness levels of severe asthma
  1. Tez No: 668102
  2. Yazar: AYKUT KARABAŞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. CENGİZ KIRMAZ
  4. Tez Türü: Tıpta Uzmanlık
  5. Konular: Allerji ve İmmünoloji, Allergy and Immunology
  6. Anahtar Kelimeler: Ağır Astım, Astım, Endotipler, Fenotipler, Hekim, Severe Asthma, Asthma, Edotypes, Phenotypes, Physician
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Manisa Celal Bayar Üniversitesi
  10. Enstitü: Tıp Fakültesi
  11. Ana Bilim Dalı: İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 121
Özet
Değişen yaşam koşulları dolayısıyla sağlık yaşam seviyelerinde de farklılıklar meydana geldiği dikkat çekici bir hal almıştır. Bu durum karşısında hekimlerin yaklaşımı da oldukça önem arz eden bir boyuttadır. Özellikle ağır astım alanında araştırmaların sürekli olarak devam ediyor olması hekimlerin bu konudaki farkındalıklarına dikkat çekilmesi gerekliliğini ön plana çıkarmıştır. Bu bağlamda gerçekleştirilen bu çalışmada hekimlerin ağır astım hastalığı hakkında var olan farkındalık düzeylerinin tespit edilerek değerlendirilmiştir. Günümüzde çok ciddi oranlarda artış göstermeye başlayan ağır astım hastalığı hakkında öncelikle literatürde yer alan çalışmalar incelenmiş ve uluslararası alanda var olan sonuçlar değerlendirilmiştir. Buradan hareketle çalışmanın araştırma boyutunda incelmeler yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
It is noteworthy that there are differences in health living conditions due to changing living conditions. In the face of this situation, the approach of physicians is also of great importance. Continuous researches, especially in the field of severe asthma, have brought attention to the awareness of physicians on this issue. In this study conducted in this context, the level of awareness of physicians about severe asthma was determined and evaluated. Studies in the literature about severe asthma, which has started to increase at a very serious rate today, were examined first and the results available in the international field were evaluated. Based on this, the research dimension of the study has been investigated.