Comparative analysis for ehealth cloud infrastructures and electronic health records
Ehealth cloud altyapıları ve elektronik sağlık kayıtları için karşılaştırmalı analiz
  1. Tez No: 669675
  2. Yazar: RAWAA FADHIL ABBAS AL-KAABI
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ABDULLAHI ABDU IBRAHIM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilim ve Teknoloji, Science and Technology
  6. Anahtar Kelimeler: Bulut Bilişim, e-Sağlık, CMS, Karşılaştırma Analizi, Cloud Computing, eHealth, CMS, Comparison Analysis
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Altınbaş Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgi Teknolojileri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 72
Özet
Günümüzde bulut bilişim teknolojileri, farklı alanlarda yaygın olarak uygulanmaktadır. Bulut bilişim dünya çapında aktif olarak kullanılmasına rağmen, hala tartışmalar için sıcak bir konu olmaya devam ediyor. Yararlarını, zorluklarını ve risklerini belirlemek için birçok araştırma yapılmıştır. Bununla birlikte, sağlık alanında bulut bilişim teknolojilerinin kullanımı diğer tüm alanlardan ayrıdır. Medikal sektörle ilişkisini tanımlayan belirli bir adı vardır - eHealth bulut. Normal bir bulutla karşılaştırıldığında, e-Sağlık bulutu daha az popülerdir ve normal bir bulut olarak geniş çapta araştırılmamaktadır. Bu çalışmanın ana hedeflerinden biri, eHealth bulut özelliklerini uygulama, ortam ve altyapı bakış açılarından belirlemektir. Bulut bilişim teknolojilerini sağlık sektöründe uygulamak için bulut ortamında kurulup kullanılabilecek bulut altyapısı ve tıbbi yazılımlar tasarlamak için Bulut Yönetim Yazılımı (CMS) seçilmelidir. Karşılaştırma analizine dayalı olarak e-Sağlık hizmetleri için Bulut Yönetim Yazılımı seçimi, bu çalışmanın amaçlarından biridir.
Özet (Çeviri)
Nowadays cloud computing technologies are widely implemented in different areas. Despite the fact that cloud computing is actively used around the world, it still stays as a hot topic for discussions. Many researches have been done to identify its benefits, challenges, and risks. However, the use of cloud computing technologies in healthcare domain stands apart from any other domain. It has a specific name that identifies its association with the medical sector – eHealth cloud. Compare to a regular cloud, eHealth cloud is less popular and is not widely researched as a regular cloud. One of the main goals of this work is to identify eHealth cloud specificities from application, environment and infrastructure point of views. In order to implement cloud computing technologies in healthcare sector, it should be selected Cloud Management Software (CMS) to design cloud infrastructure and medical software which can be installed and used in a cloud environment. Selection of Cloud Management Software for eHealth services, based on comparison analysis, is one of the goals of this work.