Londra Trinity Koleji sertifikalı müzik eğitimi programı piyano dalının özengen müzik eğitimi açısından incelenmesi
London Trinity College certified music education program examination of piano branch in terms of amator music education
- Tez No: 672516
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HATİCE SEZEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Müzik, Education and Training, Music
- Yıl: 2021
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
- Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Güzel Sanatlar Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Müzik Eğitimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 94
Özet
Bu araştırmanın amacı, Londra Trinity Koleji sertifikalı müzik eğitimi programı piyano dalına yönelik özengen müzik eğitimi veren öğretmenlerin program hakkındaki görüşlerini alarak, bu programın tercih edilme sebepleri, özengen müzik eğitim boyutu ve uygulamada ortaya çıkan problem ve çözümlerinin ortaya çıkarılmasıdır. Nitel bir araştırma olan bu çalışmada yarı yapılandırılmış görüşme tekniği ile elde edilen veriler betimsel olarak yorumlanmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu, İzmir ilinde Trinity Koleji Uluslararası sertifikalı müzik eğitimi programlarına yönelik eğitim veren kurumlardaki 12 özengen piyano eğitimcisi oluşturmaktadır. Araştırmanın verileri, araştırmacı tarafından geliştirilen yarı yapılandırılmış görüşme formu ile toplanmıştır. Görüşme sorularının geçerlilik ve güvenilirliği iki uzman görüşü alınarak ve elde edilen verilerin kendi içlerinde tutarlılıkları ile sağlanmıştır. Araştırma sonucunda bu programın en önemli tercih nedeni olarak uluslararası geçerli sertifika veriyor olması görülmüştür. Programın öğretmenlerce tercih nedenleri olarak da pedagojik bir ilerleme kaydettiği, sadece piyano değil, işitme ve doğaçlama gibi çok yönlü müzikal bir eğitim sunduğu görülmektedir. Bunun yanında sınavlarının kapsamlı olması ve velilerin öğrencileri bu programdan diploma alabilmek için zorlamaları gibi faktörlerin öğrenciler üzerinde stres oluşturduğu bildirilmiştir. Sertifika programının ücretlerinin yüksek olması en dikkate değer tercih edilmeme nedeni olarak görülmüştür. Anahtar Kelimeler: Londra Trinity Koleji, Piyano Eğitimi, Özengen Müzik Eğitimi, Uluslararası Sertifika Programı
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to reveal the reasons for choosing this program, its meticulous music education dimension, and the problems and solutions that arise in practice, by taking the opinions of the teachers who teach amateur music education for the piano branch of the London Trinity College certified music education program. In this qualitative study, the data obtained with the semi-structured interview technique were interpreted descriptively. The study group of the research consists of 12 amateur piano educators in Trinity College internationally certified music education institutions in Izmir. The research data were collected using a semi-structured interview form developed by the researcher. The validity and reliability of the interview questions were ensured by taking two expert opinions and the consistency of the obtained data. As a result of the research, it was seen that this program gives internationally valid certificates as the most important reason for preference. It is seen that the program has made a pedagogical progress as a reason for preference by teachers, and offers a versatile musical education such as hearing and improvisation, not just piano. In addition, it has been reported that factors such as the comprehensive examinations and the parents pushing the students to get a diploma from this program put stress on students. The high fee for the certificate program was seen as the most noteworthy reason for not being preferred. Key Words : London Trinity College, Piano Education, Amateur Music Education, International Certificate Program