Aile hukukunda vesayet ve uygulamada vesayet davaları
Guardianship in the family law and trials of guardianship in practice
- Tez No: 674608
- Danışmanlar: PROF. DR. YASİN KURBAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Hukuk, Law
- Anahtar Kelimeler: Aile Hukuku, Vesayet, Vasi, Family Law, Guardianship, Legal Guardian
- Yıl: 2020
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Atatürk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 114
Özet
4721 sayılı Türk Medeni Kanununda aslolan velayet kurumudur. Vesayet müessesesi, velayet müessesesi karşısında istisnai bir kurumdur. Nitekim vesayet, velayet altına alınmayan küçük ve kısıtlıların korunması için getirilmiştir. Vesayet, Türk Medeni Kanununda sınırlı sayıda düzenlenen kısıtlama sebeplerinin varlığı halinde uygulanır. Vesayet müessesi ile koruma altına alınan kimse için vasi önemli yer tutmaktadır. Çalışmamızda vesayete ilişkin teorik bilgilerin yanı sıra uygulamadaki sorunlara da değinilecektir.
Özet (Çeviri)
The custody institution is the main one in the Turkish Civil Code no. 4721. The guardianship institution is an exceptional institution against the guardianship institution. As a matter of fact, guardianship was brought for the protection of small and restricted people who were not taken under custody. Guardianship is applied in the presence of restriction reasons regulated in the cases described in Turkish Civil Code. The guardian has an important place for anyone who is under protection with a guardianship institution. In our study, besides the theoretical information about guardianship, problems in practice will also be addressed.