Skew symmetric loading of a cracked plate of finite width
  1. Tez No: 6813
  2. Yazar: CİHAN CENGİZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. OSMAN SELÇUK YAHŞİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: çatlak levha, çapraz simetrik yükleme, Reissner levha teorisi, tekil integral denklemleri, gerilme şiddeti faktörü. ^2.5, o3.o/ -iv, cracked plate, skew-symmetric loading Reissner's plate theory, singular integral equation stress-intensity factor. -Xll
  7. Yıl: 1989
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 75
Özet
SONLU GENİŞLİ?E HÂİZ ÇATLAK BİR LEVHANIN ÇAFRAZ-StMETRİK YÜKLEMESİ Cengiz, Cihan Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü, Y. Lisans Tezi Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Osman Selçuk Yahşi 63 Sayfa, Şubat 1989 ÖZET Bu çalışmada, burulma momentine ve/ veya kayma kuvvetine maruz bir çatlak levha problemi incelenmiştir. Problem Reissner levha teorisi kullanılarak isotropic bir malzeme için formüle edilmiştir. Fourier integral transformasyon tekniği kullanarak problem iki tekil integral denklemine indirgenmiştir. Daha sonra bu integral denklemleri Gauss-Chebyshev formülü kullanılarak nümerik olarak çözülmüştür. Çeşitli yükleme konfigürasyonları ve çatlak geometrileri için Mod II ve Mod.III gerilme şiddeti faktörleri çatlak ucundaki asimptotik gerilim dağılımı ile beraber tablolar halinde verilmiştir. Çatlak levha kenarında sona erdiği özel bir hal incelenmiştir. Malzeme özelliklerinin etkisini gösteren sonuçlarda ayrıca ilave edilmiştir.
Özet (Çeviri)
SKEW SYMMETRIC LOADING OF A CRACKED PLATE OF FINITE WIDTH Cengiz, Cihan Faculty of Engineering Department of Mechanical Engineering, M.S. Thesis Supervisor: Assoc. Prof.Dr. Osman Selçuk Yahşi 63 Pages, February 1989 ABSTRACT In this study, the problem of a cracked plate subjected to twisting moments and/or transverse shear loads is considered. The -5> phroblem is formulated for a isotropic material by using Reissner's plate theory. Using the Fourier integral Transform technique the problem is reduced to two singular integral equations. These integral equations are then solved numerically by using Gauss-Chebyshev quadrature formula. Mode II and Mode III stress intensity factors are tabulated for various crack geometries and loading configurations together with the asymptotic stress state around the crack tip. The special case of the problem in which crack terminates at the edge of the plate is analyzed. The results also include the effect of material properties.