Madagaskar turizm sektörü: Engeller ve kalkınma önerileri.
Tourism sector in Madagscar: Challenges and development strategies.
- Tez No: 681474
- Danışmanlar: PROF. DR. HİLMİ BAHADIR AKIN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Turizm, Tourism
- Anahtar Kelimeler: Madagaskar, Doğal Kaynakları, Turizm Engelleri, Madagascar, Natural Resources, Tourism Obstacles
- Yıl: 2021
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Necmettin Erbakan Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 86
Özet
Madagaskar, biyoçeşitlilik konusundaki yüksek seviyesiyle bilinmektedir. Madagaskar'da bulunan dünya fauna ve florasının yüzde doksanı adaya özgüdür. Tropikal ormanlar, plajlar ve resiflerin yanı sıra“lemur”gibi binlerce endemik hayvan türüne de ev sahipliği yapmaktadır. Doğal kaynaklardaki bu biyoçeşitlilik ve kültürel zenginlik, ülkenin turistik bir destinasyon olması açısından avantaj oluşturur. Madagaskar turizm sektörü, doğal sermayesine dayanmaktadır. Madagaskar turizmi, sektöre uygun rekabet avantajlarına sahip olmasına rağmen, ülkenin zengin biyolojik çeşitliliğinden yararlanamamaktadır. Bu çalışmada amacımız, Madagaskar'da turizmin gelişmesinin önündeki engelleri tespit etmek ve bu gelişimin sağlanabilmesi için çözüm önerileri sunmaktır. Bu hakikat, turizmin Büyük Adadaki ekonomiye sağlayabileceği katkılardan daha fazla yararlanabilmek için sektörünün nasıl geliştirilebileceğine dikkat çekmektedir. Bu araştırma, Madagaskar'daki turizm sektörü üzerine yapılmiş olan çeşitli literatür incelenerek gerçekleştirilmiştir. Bu araştırmada, anket türü nicel bir yöntem kullanılmamızı daha çok tanımlayıcı bir analizle sonuçlara ulaşılmaya çalışılmıştır. Çalışmaya göre adanın doğal sermayesi, çevresel bozulma ve diğer üretken faaliyetler tarafından tehdit edilen doğal kaynaklarla temsil edilmektedir. Bu doğal zenginlik, turistleri cezbetmek için ülkedeki turizm de sektörünün gelişmesine katkıda bulunsa da, yoksulluk ve siyasi istikrarsızlık gibi dış etkenler sektörün gelişmesini engellemektedir.
Özet (Çeviri)
Madagascar is known for its high level of biodiversity. No more than ninety percent of the world's fauna and flora found in Madagascar are endemic to the island. In addition to tropical forests, beaches and reefs, it is also home to thousands of endemic animal species such as“lemurs”. This significant biodiversity and cultural wealth of natural resources creates an important advantage in terms of the country's tourist destination. Madagascar's tourism sector relies on its natural capital. Despite the fact that Madagascar tourism has competitive advantages relevant to the sector, it cannot benefit from the country's rich biodiversity. Our purpose in this study is to identify the obstacles to the development of tourism in Madagascar and to propose solutions for its development. This fact draws attention to how the tourism sector can be developed in order to benefit more from the contributions that tourism can make to the economy of the Big Island. This research was carried out by examining various literatures on the tourism sector in Madagascar. In the present research, an attempt was made to reach the results with a more descriptive analysis, rather than using a quantitative survey approach. As the study states, the island's natural capital is represented by the natural resources threatened by environmental degradation and other productive activities. Although this natural wealth contributes to the development of the tourism sector in the country to attract tourists, external factors such as poverty and political instability hinder the development of the sector.