A Solution procedure for timecost tradeoff problems in project networks with discounted cash flows
  1. Tez No: 6822
  2. Yazar: MEHMET TARIK ERMİHAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CANAN SEPİL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Time-Cost Tradeoff Problems in Project Networks, Discounted Cash Flows, Generalized Benders Decomposition. IV
  7. Yıl: 1989
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 83
Özet
PROJE İŞAGİARINDA İSKONTE EDİLEN PARA AKIMLARINA GÖRE DÜZENLENEN ZAMAN-MALİYET DE?İŞİMİ PROBLEMLERİ İÇİN BİR ÇÖZÜM YÖNTEMİ ERMİHAN, Mehmet Torik Yüksek Lisans Tezi, Endüstri Müh. Bölümü Tez Yöneticisi : Yard. Doç. Dr. Canan SEPİL Temmuz 1989, 73 sahi f e ÖZET Proje işağlannda zaman-maliyet değişimi problemleri en küçük toplam maliyetle sonuçlanan en iyi iş zamanlarının bulunması için çözülmektedir. Buna karşılık iskonte edilen para akımlarına göre düzenlenen proje işeğlarındaki zaman-maliyet değişimi problemleri projedeki para akımlarının şimdiki değerini enbüyükleyecek iş zamanlarım ve iş sıralamalarım bulmak için oluşturulur. Bu problem için bir çözüm yöntemi bu tezde sunulmaktadır. Genelleştirilmiş Benders Aynştırım Yöntemi problemi çözmek için kullanılmaktadır. Aynı zamanda bir sezgisel yöntem de geliştirilmektedir. Bazı hesap sonuçlan da açıklanmaktadır. Anahtar Kelimeler : Proje İşağlannda Zaman-maliyet Değişimi Problemleri, İskonte Edilen Para Akımları, Genelleştirilmiş Benders Ayrıştırımı. Bilim Dalı Sayısal Kodu : 605.02.03
Özet (Çeviri)
A SOLUTION PROCEDURE FOR TIME-COST TRADEOFF PROBLEMS IN PROJECT NETWORKS WITH DISCOUNTED CASH FLOWS ERMİHAN, Mehmet Tank M.S. in Industrial Engineering Supervisor : Asst. Prof. Dr. Canan SEPİL July 1989, 73 pages ABSTRACT Time-Cost Tradeoff Problems in project networks are solved for finding optimal durations of activities of a project network that results with the minimal total cost. However time-cost tradeoff problems in project networks with discounted cash flows is to find durations and schedules that maximizes the total present value of cash flows of the project. For this problem a solution procedure is proposed in this thesis. The Generalized Benders Decomposition Algorithm is used to solve the problem. Also a heuristic procedure is developed. Some computational results are reported.