Multiblock grid generation for missile configuration
Füze konfigürasyonları için çok bloklu çözüm ağı üretimi
  1. Tez No: 68318
  2. Yazar: MAHİR ÇAKIROĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AHMET S. ÜÇER
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Çözüm ağı üretimi, sayısal çözüm ağı üretimi, yapılı çözüm ağı üretimi, çok bloklu çözüm ağı üretimi, cebirsel çözüm ağı üretimi, eliptik çözüm ağı üretimi, çözüm bölgesi ayrıştırılması, topoloji tanımı, diklik, çözüm ağı kalitesi, yapışız çözüm ağı üretimi vı
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 148
Özet
ÖZ FÜZE KONFİGÜRAS YONLARI İÇİN ÇOK BLOKLU ÇÖZÜM AĞI ÜRETİMİ ÇAKIROĞLU, Mahir Doktora, Makina Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi : Prof. Dr. Ahmet Ş. ÜÇER Yardımcı Tez Yöneticisi : Assoc. Prof. Dr. Sinan AKMANDOR Mart 1997, 131 Sayfa Bu çalışmanın amacı, roket ve füze konfigürasyonlarının Sayısal Akışkanlar Dinamiği analizlerinde kullanılmak üzere hızlı, verimli ve otomatikleştirilmiş, çok bloklu yapılı çözüm ağı üreteci geliştirmektir. Bu amaçla hazırlanmış olan program değişik roket ve füze konfigürasyonlarını otomatikleştirilmiş bir şekilde modelleyebilmektedir. Çözüm yapılacak olan bölge çoklu bloklama yöntemleri kullanılarak ayrıştırılmaktadır. Topoloji tanımı yine otomatikleştirilmiş bir şekilde yapılmaktadır. Komşuluk bilgileri, programın bir çıktısı olarak sunulmaktadır. Yapılı çözüm ağı üretebilmek için Hermite, B-Spline ve transfinite interpolasyon gibi cebirsel yöntemler ile eliptik kısmi diferansiyel denklem yöntemleri kullanılmıştır.Çözüm ağı noktalarının uygun şekilde dağılımını sağlamak için tek boyutlu yayma fonksiyonları kullanılmıştır. Diklik, transfinite interpolasyon yönteminde üçüncü dereceden polinomlann kullanılmasıyla sağlanmıştır. Yapılacak çözümün sağlıklı olması için çözüm ağı kalite kriterleri kullanılmıştır. Son olarak, programla yapılı çözüm ağlarından, yapışız çözüm ağı elde edilebilmektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MULTIBLOCK GRID GENERATION FOR MISSILE CONFIGURATIONS ÇAKIRO?LU, Mahir Ph. D., Department of Mechanical Engineering Supervisor : Prof. Dr. Ahmet Ş. ÜÇER Co-Supervisor : Assoc. Prof. Dr. Sinan AKMANDOR March 1997, 131 pages The aim of this study is to develop a fast, efficient and automated structured multiblock grid generator to be used in Computational Fluid Dynamics analysis of rocket and missile configurations. The code prepared for this purpose can model a wide range of rocket and missile configurations in an automated manner. Multiblock techniques are applied to decompose the domain. Topology definition is performed in an automated way. Connectivity information can be automatically obtained from the program. Algebraic methods, such as, Hermite, B-Spline and Transfinite interpolations and elliptic partial differential equation methods are utilized to generate structured grids.