Novel techniques on the synthesis of miniaturized cross-coupled, active and pasive microwave filters
Minyatür aktif ve pasif mikrodalga, çapraz bağlaşık süzgeçlerin sentezlenmesinde yeni teknikler
  1. Tez No: 68353
  2. Yazar: YAKUP ŞEN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. NEVZAT YILDIRIM
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Çapraz Bağlaşık Süzgeçler, Mikrodalga Süzgeçler, Dağılmış Parametreli Süzgeçler, MMIC Aktif Süzgeçler, Transversal Süzgeçler, Cross-Coupled Filters, Microwave Filters, Distributed Filters, MMIC Active Filters, Transversal Filters
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 147
Özet
oz MİNYATÜR AKTİF VE PASİF MIKRODALGA, ÇAPRAZ BAĞLAŞIK SÜZGEÇLERİN SENTEZLENMESİNDE YENİ TEKNİKLER ŞEN, Yakup Doktora, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Nevzat YILDIRIM Haziran 1997, 132 sayfa Bu çalışmada, genelleştirilmiş çapraz bağlaşık süzgeçlerin sentezi gerçekleştirilmiş, aktif ve pasif mikrodalge süzgeçlerle yeni minyatürleştirme teknikleri önerilmiştir. Genelleştirilmiş çapraz bağlaşık alçak geçiren prototip süzgeçlerin sentezi için bir bilgisayar programı geliştirilmiştir. Bu tip filtrelerle yüksek seçicilik ve minimum grup gecikmesi bozulması aynı anda elde edilebilir. Minnis sınıfı dağılmış parametreli süzgeçlerde kullanılan dönüşümlerin formülleri türetilmiş ve yeni minyatür süzgeç yapıları önerilmiştir. Çok dar bantlı süzgeçlerin gerçekleştirilmesine uygun olan dielektrik blok tarak süzgeçler için yeni tasarım yöntemi geliştirilmiştir. MMIC aktif süzgeçler konusundaki çalışmalar incelenmiş ve negatif dirençli yeni bir aktif MMIC süzgeç tasarımı gerçekleştirilmiştir. Ayrıca, iki adet yeni yönlendirilmiş süzgeç tasarlanmıştır. Bunlardan biri anahtarlanabilir kertekli, diğeri anahtarlanabilir, çoklu geçirme bantlı süzgeçtir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT NOVEL TECHNIQUES ON THE SYNTHESIS OF MINIATURIZED CROSS-COUPLED, ACTIVE AND PASSIVE MICROWAVE FILTERS ŞEN, Yakup Ph. D., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Nevzat YILDIRIM June 1997, 132 Pages In this work, synthesis of generalized cross-coupled filters are proposed. A computer program is developed for the synthesis of generalized cross-coupled lowpass prototype filters. With the use of these filters, it is possible to achive high selectivity and mimimum group delay distortion simultaneously.Formulations of transformations in Minnis Class distributed parameter filters are derived and novel miniature filter topologies are proposed. A novel procedure for the design of block dielectric combline filters is developed. Recent works on MMIC active filter subject are reviewed and a novel active MMIC filter design using negative resistance is developed. Two novel channelized filters are designed, one with multiple notch, the other with multi-passband.