Implementation of a hotels front office information system
  1. Tez No: 6838
  2. Yazar: RÜŞTÜ KARABULUT
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. BÜLENT EPİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Hotel Management Systems, Property Management Systems, Hospitality Systems, Databases, Database Management Systems. Code-. 6i°ı.cvuoa, 6iq-0Y.öS 111
  7. Yıl: 1989
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 228
Özet
ÖZET BİR OTELİN ÖN BÜRO BİLGİ SİSTEMİ UYGULAMASI Karabulut Rüştü Yüksek Lisans Tezi, Bilgisayar Müh. Bölümü Tez Yöneticisi : Yard. Doç. Bülent Epir 216 Sayfa, Nisan 1989 Bu çalışmada, Otel Bilgi Yönetim Sisteminin en önemli bölümü olan ön Büro Bilgi Sisteminin çözümlemesi ve tasarımı üzerine bir araştırma yürütülmüştür. Araştırma sonucu bir microbilgisayar üzerinde, çok tanınmış bir ilişkisel veri tabanı yönetim sistemi olan ORACLECORACLE Corp.] kullanılarak uygulamaya konulmuştur. Son yıllarda ülkemizi ziyaret eden turistlerin artması ve dolayısıyla oteller üzerinde talebin artmasıyla, benzer sistemlerin kurulması ve kullanılması çok gereklidir. Bu çalışma ülkemiz koşullarına uygun olarak, bu tür bir sistemin gereksinimlerini ortaya koyup, iyi tasarlanmış, yapısal ve kullanıcıya dönük bir uygulama önermektedir. Anahtar Kelimeler : Otel Yönetim Sistemleri, Konaklama Tesisi Yönetim Sistemleri, Veri Tabanı, Veri Tabanı Yönetim Sistemleri iv
Özet (Çeviri)
ABSTRACT IMPLEMENTATION OF A HOTEL'S FRONT OFFICE INFORMATION SYSTEM Karabulut, Rüştü Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Computer Engineering, M.S. Thesi< Supervisor: Asst. Prof. Bülent Epir 216 Pages, April 1989 In this study a survey is conducted on the analysis and design of a Front Office Information System as part of Hotel Management Information System (HMIS). An implementation on a microcomputer using a well known Database Management System, ORACLE [ORACLE Corp.], is carried out. With the increasing demand on hotels due to the large increase in the number of tourists visiting our country, it will soon be necessary to build and use such systems. This study both analyses the requirements of such a system and proposes a well designed, structured and user friendly implementation.