Comparison of multi-echelon allocation policies
Çok seviyeli paylaştırma politikalarının karşılaştırılması
  1. Tez No: 68435
  2. Yazar: ZEYNEP PELİN İZMİRLİ (BAYINDIR)
  3. Danışmanlar: PROF. DR. NESİM ERKİP
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: çok seviyeli envanter sistemleri, periyodik gözden geçirme, paylaştırma politikaları, benzer olmayan perakendeciler vı, multi-echelon inventory systems, periodic review, allocation policies, non- identical retailers IV
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 279
Özet
oz ÇOK SEVİYELİ PAYLAŞTIRMA POLİTİKALARININ KARŞILAŞTIRILMASI izmirli (Bayındır), Zeynep Pelin Yüksek Lisans Tezi, Endüstri Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Nesim Erkip Ortak Tez Yöneticisi: Assist. Prof. Dr. Refik Güllü Eylül 1997, 264 sayfa Bu çalışmada iki seviyeli, merkezi envanter sistemlerindeki, periyodik gözden geçirme politikaları ve merkezi stoğun tüm perakendecilerin envanter pozisyonlarını istenen seviyelere getirmek için yeterli olmadığı durumlarda uygulanan paylaştırma kuralları karşılaştırılmıştır. Karşılaştırma, literatürden alman üç işletim politikası ve iki paylaştırma kuralı ile sınırlandırılmıştır. İşletim politikalarının optimal karar değişkenlerinin değerlerini hesaplayan algoritmalar kurulmuş ve TURBO PASCAL kullanarak kodlanmıştır. Bu optimal karar değişkenlerinin değerlerini girdi parametre olarak kullanan bir benzetim modeli oluşturulmuştur. vBenzetim modeli, içinde benzer olmayan perakendecilerin de olduğu geniş bir dizi senaryolar için çalıştırılmış, bir çok performans ölçütüne göre karşılaştırma gerçekleştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT COMPARISON OF MULTI-ECHELON ALLOCATION POLICIES İzmirli (Bayındır), Zeynep Pelin M.S, Department of Industrial Engineering Supervisor: Prof. Dr. Nesim Erkip Co-Supervisor: Assist. Prof. Dr. Refik Güllü September 1997, 264 pages In this study, centralized periodic review policies with different allocation rules (that are applied when the central stock is insufficient to increase all of the retail- ers' inventory positions up to desired levels) for two-echelon inventory systems are compared. Comparison is restricted with three operating policies and two allocation rules taken from the literature. Computational algorithms to find op- timal (or near optimal) values of the decision variables of operating policies are constructed and coded in TURBO PASCAL. A simulation model that uses the values of the optimal decision variables as input parameters is constructed. The simulation model is run for a wide range of scenarios, including non-identical mretailers and comparison is made with respect to several performance measures.