Computation of distance spectra for trlus coded modulation schemes on channels with and without interymbol interference
Çit kodlamalı modülasyon için uzaklık yörüngesinin simgeler arası girişim olan ve olmayan kanallarda hesaplanması
  1. Tez No: 68448
  2. Yazar: SABİRE HACIÖMEROĞLU
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MELEK. D. YÜCEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Çit Kodlamalı Modülasyon, Uzaklık Görüngesi, Simgeler Arası Girişim. IV, Trellis Coded Modulation, Distance Spectrum, Intersymbol Interference m
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 86
Özet
oz ÇİT KODLAMALI MODÜLASYON İÇİN UZAKLIK GÖRÜNGESİNİN SİMGELER ARASI GİRİŞİM OLAN VE OLMAYAN KANALLARDA HESAPLANMASI Hacıömeroğlu, Sabire Yüksek Lisans, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Melek D. Yücel Ocak 1997,73 sayfa Bu tezde, 4, 8, 16 durumlu 8-PSK, 8-AMPM, 16-QAM, ve 32-AMPM çit kodlu modülasyonlarının uzaklık görüngeleri, simgeler arası girişim olan ve olmayan kanallar için hesaplanmıştır. Uzaklık görüngesi hesaplamasında kullanılan algoritma Rouanne ve Costello tarafından ortaya konulmuştur, ve kodsuz ikiller içeren çit kodlu modülasyon için Abou Rajab tarafından geliştirilmiştir. Uzaklık görüngeleri kullanılarak, çit kodlu modülasyonların hata olayı olasılıkları hesaplanmıştır. Schlegel tarafından önerilen yöntemle, simgeler arası girişimin uzaklık görüngesine etkisi bulunmuş, ve 16 durumlu 8-PSK kodunun uzaklık görüngeleri değişik simgeler arası girişim kanalları için hesaplanmıştır. Simgeler arası girişimin görünge çizgilerini neredeyse sürekli bir görüngeye yaydığı ve kod sözcükleri arasındaki en düşük uzaklığın belirgin bir şekilde azaldığı gözlemlenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT COMPUTATION OF DISTANCE SPECTRA FOR TRELLIS CODED MODULATION SCHEMES ON CHANNELS WITH AND WITHOUT INTERSYMBOL INTERFERENCE Hacıömeroğlu, Sabire M.S., Department of Electrical and Electronic Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Melek D. Yücel January 1997, 73 pages In this thesis, the distance spectra of 8-PSK, 8-AMPM, 16-QAM, and 32- AMPM TCM schemes with encoders having 4, 8, 16 states are computed. The algorithm used to compute the distance spectrum is introduced by Rouanne and Costello and is improved for TCM schemes having uncoded bits by Abou Rajab. The error event probabilities of TCM codes are found using the distance spectra. The effect of intersymbol interference on distance spectrum is evaluated using the methods proposed by Schlegel. The distance spectra of 16 state 8 PSK scheme are computed on different intersymbol interference channels. It is seen that on channels with intersymbol interference the spectral lines are spread into a nearly continuous spectrum and the minimum Euclidean distance between codewords decreases severely.