An Object oriented graphical user interface for power system analysis applications
Güç elektriği sistemleri için grafik kullanıcı ara birimi: kullanan elektriksel analizlere açık nesneye yönelik tasarımlı grafik editör
- Tez No: 68450
- Danışmanlar: PROF. DR. NEZİH GÜVEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Nesneye Yönelik Tasarım ve Analiz, Grafik Kullanıcı Arabirimleri, Güç Sistemi Analiz Editörleri, Object Oriented Design and Analysis, Graphical User Interfaces, Power System Schematic Editors. IV
- Yıl: 1997
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 104
Özet
oz GUÇ ELEKTRİĞİ SİSTEMLERİ İÇİN GRAFİK KULLANICI ARABİRİMİ KULLANAN ELEKTRİKSEL ANALİZLERE AÇIK NESNEYE YÖNELİK TASARIMLI GRAFİK EDİTÖR PATA, Ahmet Muhtar Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr.Nezih GÜVEN Eylül 1997, 104 Sayfa Nesneye Yönelik Metodoloji, bilgisayar alanında geliştirilen yazılımların analiz ve tasarımlarında yaygın olarak kullanılmaktadır. Analizde nesneye yönelik metodolojinin kullanılması, analiz yapan kişinin karşılaştığı nesneleri direk olarak kullanmasına olanak tanır. Dizayn aşamasında da nesneye yönelik teknoloji kullanılırsa, analiz aşamasındaki nesneler gerekli eklemelerle dizayn aşamasında direk olarak kullanılabilir. Bu çalışmanın amacı, esnek bir grafik arayüzü olan, yeni elemanların eklenmesinin kolay olduğu bir güç elektriği şematik programı tasarlamaktır. Programa elektriksel analizlerin ileride dahil edilebilmesi için programcıların ihtiyaç duyacağı tüm arabirimler hazırlanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AN OBJECT ORIENTED GRAPHICAL USER INTERFACE WITH ELECTRICAL ANALYSIS MODULE FOR POWER SYSTEM MODELLING PATA, Ahmet Muhtar M.S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Nezih GÜVEN September 1997, 104 Pages Object oriented (00) methodology is widely used in the analysis and design stage of the software developed in the computer area. Using object-oriented methodology in the analysis stage enables the software engineer to map the problem domain objects into analysis stage directly. If object oriented methodology is also used in design stage, the resulting objects from the analysis stage can be directly used in the program- with necessary modifications. The aim of this study is to design and implement a flexible power system schematic editor using object oriented methodology, with a graphical user interface and an electrical analysis module where addition of new components to the system is easy. The program has all the extensions readily available to enable the programmers to integrate electrical analysis capabilities in the future. iii