An Object oriented graphical user interface for power system modeling
Yük akışı modellemesi için nesneye dayalı grafik kullanıcı arayüzü
- Tez No: 38646
- Danışmanlar: DOÇ.DR. NEZİH GÜVEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Nesneye Dayak Tasarım ve Programlama, Kullannıcı Arayüzleri, Yük Akışı Analizi, Object Oriented Programming and Design, User Interfaces, Load Flow Analysis
- Yıl: 1995
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 76
Özet
oz YÜK AKIŞI MODELLEMESİ İÇİN NESNEYE DAYALI GRAFİK KULLANICI ARAYÜZÜ YAZAR, Önder Yüksek Lisans Tezi,Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Doç.Dr.Nezih GÜVEN Ocak, 1995,76 sayfa. Nesneye dayalı yazılım mühendisliği tekniği, son yıllarda yaygın kabul görmektedir. Analiz ve tasarım aşamalarında nesneye dayak yaklaşım yazılım mühendisine, gerçek hayattaki varlıkları, programlama dilinin sunduğu basit veri tipleri dışında, kendi soyut veri tipleri ve fonksiyonları cinsinden de tanımlama imkanım sağlamaktadır. Bu çalışmanın amacı, bir güç sistemi şebekesinin nesneye dayak modelinin oluşturulması ve bu modelin üzerinde çalışacak bir yük akışı analizi ve basit bir grafik kullanıcı arayüzünün hayata geçirilmesidir. Bu kullanıcı arayüzü daha sonra esnek ve ortamdan bağımsız olarak jenerik enerji yönetim sistemi uygulamalarında kullanılması mümkün olacaktır. Uygulama, kalıtım ve çokşekillilik gibi nesneye dayak programlamanın sunduğu teknikleri sıklıkla kullanmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AN OBJECT ORIENTED GRAPHICAL USER INTERFACE FOR POWER SYSTEM MODELING YAZAR, Önder M.S. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Nezih GÜVEN January, 1995, 76 Pages Object Oriented (OO) software engineering techniques are widely accepted and used over the past few years. In the analysis and design phases of a software project, object oriented approach enables the software (SW) engineer to map the real world models into the solution domain, which is composed of his/her own abstract data types and functional abstractions. The aim of this study is to achieve an object oriented model for a power network and then construct a simple graphical user interface for load flow analysis. The user interface can be used as a flexible and environment independent base, for generic power applications. The application shows the salient features of OO programming inheritance and polymorphism by extensive use of such constructs.