Implementation of non-equilibrium johnson-king turbulence model in a navier-stokes solver
Dengede olmayan johnson-king türbülans modelinin bir navier stokes akım çözücüsünde uygulanması
- Tez No: 68466
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET Ş. KAVSAOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Astronomi ve Uzay Bilimleri, Astronomy and Space Sciences
- Anahtar Kelimeler: İnce-Tabaka, Reynolds-Ortalaması, Navier-Stokes Denklemleri, Merkezi Farklar, Dengede Olmayan Türbülans Modeli, ONERA-M6 Kanadı. iv, Thin-Layer, Reynolds-Averaging, Navier-Stokes Equations, Central Differences, Non-equilibrium Turbulence Model, ONERA-M6 Wing
- Yıl: 1997
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Havacılık Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 91
Özet
ÖZET DENGEDE OLMAYAN JOHNSON-KTNG TÜRBÜLANS MODELİNİN BİR NAVIER-STOKES AKIM ÇÖZÜCÜSÜNDE UYGULANMASI KORKEM, Bülent Yüksek Lisans, Havacılık Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Mehmet Ş. KAVSAOĞLU Ortak Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Ünver KAYNAK Nisan 1997, 77 sayfa Johnson-King tarafından geliştirilmiş olan dengede-olmayan cebirsel türbülans modeli, Reynolds-ortalamalı, ince-tabaka Navier-Stokes akım çözücü ile birleştirilmiştir. Kullanılan bilgisayarların hız ve hafıza sorunları nedeni ile ince tabaka yaklaşımı kullanılmıştır. Navier-Stokes denklemleri, Pulliam-Chaussee tarafından Beam-Warming'in blok köşegen algoritmasına dayanılarak geliştirilen yaklaşık çarpanlarına ayrılmış köşegen algoritması ile çözülmüştür. ONERA-M6 kanadı için Johnson-King ve Baldwin-Lomax türbülans modelleri ile sesarası çözümler yapılmıştır. Yapılan çözümler deneysel ve diğer sayısal çözüm sonuçlan ile karşılaştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT IMPLEMENTATON OF NON-EQUILIBRIUM JOHNSON-KING TURBULENCE MODEL INA NAVİER-STOKES SOLVER KORKEM, Bülent M.S., Department of Aeronautical Engineering Supervisor: Assc. Prof. Dr. Mehmet Ş. KAVSAO?LU Co-supervisor: Prof. Dr. Ünver KAYNAK April 1997, 77Pages The non-equilibrium algebraic turbulence model of the Johnson-King has been integrated into a thin layer, Reynolds-Averaged Navier-Stokes solver. The thin- layer approximation is required due to computer memory and speed limitations. The Navier-Stokes equations were solved by the approximately factorized, diagonal algorithm of Pulliam-Chaussee based on the block diagonal algorithm of the Beam and Warming. Transonic flow computations were done for the ONERA-M6 wing. The results of computations were compared with available experimental and other computational data.