Kriz dönemlerinde (pandemi sürecinde) e-yönetim ve fonksiyonları
E-management and functions of e-management in times of crisis (in the pandemic process)
  1. Tez No: 684994
  2. Yazar: ARZU BARIŞ
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ TUNCAY GÜRBÜZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Kriz Yönetimi, Covid-19 pandemisi, E-Yönetim, E-Yönetim Fonksiyonları, Crisis Management, Covid-19 pandemic, E-Management, EManagement Functions Avec le développement de la technologie
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Galatasaray Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 144
Özet
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte küreselleşme kavramıda önem kazanmaktadır. Bu iki kavramın olumlu etkileri olduğu gibi olumsuz etkileride bulunmaktadır. Teknolojinin yayılması, bilgi alışerişinin kolay ve hızlı olması, ticaretin gelişmesi gibi avantaj durumları olduğu gibi krizlerin çabuk kolay ve hızlı yayılması gibi tüm dünyayı etkileyen dezavantajları bulunmaktadır. Kriz kavramı bazen öngürelebilir olduğu gibi ansızın birden de meydana gelmektedir. Covid-19 pandemisi de öngörülemeyen ve etkisi tüm dünyayı saran bir tehdit olmuştur. Ekonomik, sosyal ve psikolojik olarak birçok noktada etkilerini göstermiştir. Krizlerin etkili bir şekilde atlatılabilmesi için tehditleri fırsat olarak görmek ve yenilikçi yaklaşımlarla dezavantajları avantajlı duruma getirmek önemli bir husustur. Bu çalışmada Covid-19 pandemi krizinden dolayı ortaya çıkan E-yönetim kavramı ve fonksiyonları tanımlanmıştır. Kriz ve kriz yönetimi kavramları açıklanmış olup Covid-19 pandemisinin etkilerine yer verilmiştir. Araştırma bölümünde ise Eyönetim fonksyonlarının çalışanlar üzerinde etkisi anket yöntemiyle incelenmiştir. Sonuç olarak E-yönetim fonksiyonlarının çalışanlar üzerinde etkisi olduğu tespit edilmiş olup bu sürecin daha etkili ilerlemesi için E- yönetim modeli ortaya konmuştur.
Özet (Çeviri)
With the development of technology, the concept of globalization gains importance. These two concepts have positive effects as well as negative effects. There are advantages such as the spread of technology, easy and fast information exchange, development of trade, and disadvantages that affect the whole world such as rapid, easy and fast spread of crises. While the concept of crisis is sometimes predictable, it also occurs suddenly. The Covid-19 pandemic has also been an unpredictable threat that spans the world. It has shown its effects on many aspects economically, socially and psychologically. In order to overcome crises effectively, it is important to see threats as opportunities and to make disadvantages advantageous with innovative approaches. In this study, the E-management concept and functions that emerged due to the Covid-19 pandemic crisis were defined. Crisis and crisis management concepts are explained and the effects of the Covid-19 pandemic are included. In the research part, the effect of E-management functions on employees was analyzed using a questionnaire method. As a result, it has been determined that E-management functions have an effect on the employees, and the E-management model has been introduced for this process to progress more effectively.