Cooperatives: Income transfer mechanisms as housing investment
Konut kooperatifleri: Yatırım aracı olarak gelir transfer mekanizmaları
  1. Tez No: 68501
  2. Yazar: AYNİL FULYA SİLİNDİR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AYDA ERAYDIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Şehircilik ve Bölge Planlama, Urban and Regional Planning
  6. Anahtar Kelimeler: Konut kooperatifleri, konut sunum tipleri, yatırım davranışı, gayrimenkul, gayrimenkul yatırımı, orta gelir grubu. iv, Housing cooperatives, housing acquirement types, investment setting, real estate, real estate investment, middle income group. m
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bölge Planlama Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 297
Özet
oz KONUT KOOPERATİFLERİ: YATIRIM ARACI OLARAK GELİR TRANSFER MEKANİZMALARI Silindir, Aynil Fulya Yüksek Lisans, Bölge Planlama Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Ayda Eraydın Eylül 1997, 263 sayfa. Bu tez, teori ve pratik analizler yoluyla, konut kooperatiflerinin Türkiye'de neden ve nasıl bir yatırım aracı haline geldiğini araştırır. Konut kooperatiflerinin rant dağıtım mekanizmasına dönüşüm nedenleri, kooperatif konutu bir yatırım olarak düşünerek tartışılır. Kooperatif konut sahipliliğinin karlılığı analizler yoluyla ortaya konulur. Bu tezde aynı zamanda kooperatif üyesinin kimliği, konut kooperatiflerinin yapısı, üyenin yatırım kararlan ve psikolojisi arasındaki ilişkiler de örneklerle incelenmektedir. Konut kooperatifi sahipliğinin kişiler üzerine ve üyelerin konut kooperatifçiliği mekanizması üzerine etkileri değerlendirilmektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT COOPERATIVES: INCOME TRANSFER MECHANISM AS HOUSING INVESTMENT Silindir, Aynil Fulya M.S., Department of Regional Planning Supervisor: Prof. Dr. Ayda Eraydın September 1997, 263 pages The thesis analyzes how and why housing cooperatives become an investment tool in Turkey. Transformation reasons of housing cooperatives to rent distribution mechanisms as a housing investment is discussed. Profitability of cooperative housing ownership is put forward by analyses. The thesis also traces the interrelation between cooperative members identification, housing cooperative structure, investment setting and psychology of the member, by the case studies. Effect of cooperative housing ownership on members and members' effectiveness on housing cooperative mechanism are also evaluated.