A Study on adaptive antenna beamformers
Adaptif anten ışınoldurgaçları üzerine bir çalışma
  1. Tez No: 68682
  2. Yazar: ENGİN GÜL
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. GÜLBİN DURAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Anten, Dizin, Uyarlamak Işınoldurgaç IV, Antenna, Array, Adaptive Beamforming, 111
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 105
Özet
öz ADAPTİF ANTEN IŞINOLDURGAÇLARI ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA GÜL, Engin Yüksek Lisans,Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Tez Yöneticisi: Doç.Dr. Gülbin Dural Ortak Tez Yöneticisi: ProfDr. Yalçın Tanık Eylül 1997, 105 sayfa Bu tezde, geçici ve uzaysal referanslı uyarlamak anten ışın oldurgaçlarının durağan evredeki performansına etki eden faktörler incelenmiştir. Genel bir işaretin enterferans ve gürültü toplamına oranı denklemi, işaretler ve gürültünün Gaussian olduğu kabullenerek, performansı etkileyen işaret gürültü oranı, enterferans gürültü oranı, işaret enterferans oranı, istenen işaret ile enterferans işareti arasındaki açısal ayran, dizin boyutu, dizin şekli, anten radyasyon numuneleri ve polarizasyonları, kuplaj, istenen işaret ile enterferans işareti arasındaki korelasyon, kanal genlik ve faz uyuşmazlığı, ve kuantizasyon gibi çeşitli parametrelerin fonksiyonu olarak çıkarılmıştır. Bu denklem bahsi geçen parametrelerin uyarlaman dizin üzerindeki performans etkisini gözlemek üzere seçilmiş çeşitli test durumlarına uygulanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A STUDY ON ADAPTIVE ANTENNA BEAMFORMERS GÜL, Engin Ms., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Assoc.Prof.Dr. Gülbin Dural Co-Supervisor: ProfDr. Yalçın Tanık September 1997, 105 pages In this thesis, factors affecting the steady state performance of temporal and spatial reference adaptive array beamformers are analyzed. General output signal-to- interference-plus-noise ratio (SINR) expression for an adaptive beamformer in terms of different parameters affecting the performance, including signal-to-noise ratio (SNR), interference-to-noise ratio (INR), signal-to-interference ratio (SIR), angular separation between the desired signal and the interference, array size, array shape, individual antenna patterns and polarizations, mutual coupling, correlation between the desired signal and interference, channel amplitude and phase mismatches and quantization is derived based on the assumption that the signals and noise are Gaus sian. This expression is applied in several selected test cases to find the effects of mentioned parameters on adaptive array performance.