Implementation of on RSA based cryptosystem
RSA tabanlı halka açıkanahtarlı kriptosisteminin uygulanması
- Tez No: 68705
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: halka açık anahtarlı kripto sistemi, RSA algoritması, DES algoritması, güvenlik, şifreleme, şifre çözme, elektronik posta vı, public-key cryptosystem, RSA algorithm, DES algorithm, security, encryption, decryption, electronic mail IV
- Yıl: 1997
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 68
Özet
oz RSA TABANLI HALKA AÇIK ANAHTARLI BİR KRİPTO SİSTEMİNİN UYGULANMASI Gül, Sadık Semih Yüksek Lisans, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Melek D. Yücel Ocak 1997, 56 sayfa Ortak anahtarlı bir kripto sisteminde, şifreleme metodunun temel özelliği şif releme anahtarının ilan edilmesinin şifre çözücü anahtarı açığa çıkartmaması, dolayısıyla gönderilen mesajın güvenliğim ve otantikliğini sağlamasıdır. Bu ça lışmada Rivest-Shamir-Adleman (RSA) algoritması kullanılarak ortak anahtarlı bir kripto sisteminin yazılımı gerçeklenmiştir. Bir mesaj bloklara ayrılarak ve her blok iki asal sayı, p ve q nun çarpımı olan, modulo n e göre e kadar kuvve ti alınarak şifrelenir. Şifre çözümü de benzer şekilde yapılır: sadece e * d = l (mod(p - 1) * (q - 1)) olacak şekilde farklı bir gizli anahtar d (şifre çözücü anahtar) kullanılır. Bu sistemin güvenliği ilan edilen modulo n'in çarpanlarınaayrılmasındaki zorluğa dayanır. Şifreleme ve şifre çözme süreleri değişik blok ve mesaj uzunlukları için elde edilmiştir. RSA kripto sistemini hızlandırmak için Veri Şifreleme Standard'ı (DES) algoritması yazılımı da yapılmıştır ve DES al goritmasında kullanılan anahtar RSA ile şifrelenecek şekilde birleştirilmişlerdir. DES algoritması için de şifreleme ve şifre çözme süreleri ölçülmüştür. RSA al goritmasının DES algoritması ile beraber kullanıldığı“unix”uyumlu örnek bir uygulama da elektronik posta üzerinde hazırlanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT IMPLEMENTATION OF AN RSA BASED PUBLIC-KEY CRYPTOSYSTEM Gül, Sadık Semih M.Sc, Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Melek D. Yücel January 1997, 56 pages In a public-key cryptosystem, the encryption method has the basic property that publicly revealing an encryption key does not reveal the corresponding decryption key, which in turn supplies the security and authenticity of the message sent. In this work, the software implementation of a public-key cryptosystem using the Ri vest-Shamir- Adleman (RSA) algorithm is carried out. A message is encrypted by blocking and raising each block to a publicly specified power e (encryption key), modulo n, where n is the product of two secret prime numbers p and q. Decryption is performed similarly: just a different secret key d (decryption key) is used where e * d = 1 (mod(p - 1) * (q - 1)). The security of this system rests min part on the difficulty of factoring the published divisor, n. Encryption and decryption times for different block sizes and message lengths are obtained. In order to speed up the software implementation of the RSA cryptosystem, Data Encryption Standard (DES) algorithm is also implemented and it is combined with the RSA encryption scheme so that the key used in DES encryption and decryption is encrypted using the RSA algorithm. Encryption and decryption times for different message lengths are obtained for the DES scheme. Finally, an example for the application of the joint RSA and DES encryption/decryption to electronic mail is prepared in unix environment.