Integration of project and materials management
Proje ve malzeme yönetimlerinin birleştirilmesi
- Tez No: 68739
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CANAN SEPİL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
- Anahtar Kelimeler: Proje Yönetimi, Malzeme Yönetimi, Sipariş Partilerinin Oluşturulması. iv, Project Management, Materials Management, Lot Sizing. Ill
- Yıl: 1997
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 131
Özet
öz Erbaşı, Aybar Yüksek Lisans, Endüstri Mühendisliği Bölümü Tez Yönetcisi: Doç. Dr. Canan Sepil Ocak 1997, 124 sayfa Siparişe yönelik üretilen büyük ürünlerin projelerinde, stoklanabilir kaynakların yönetimi birçok ticari proje yönetim paketi tarafından çeşitli kaynak ayarlama teknikleri kullanarak kolayca sağlanabilmektedir. Ancak bu paketler çoğunlukla stoklanamayan kaynakların yönetimini dikkate almazlar. Bu çalışmada, hem proje hem de ihtiyaç duyulan malzemelerin çizelgelemesini Kritik Yörünge Metodu (CPM) ve Malzeme İhtiyaç Planlaması (MRP) tekniklerim birleştirerek sağlayan bir metod geliştirilmiştir. Daha soma, bu metodu temel alan ve ticari bir proje yönetim programıyla ilişkili çalışan bir yazılım paketi geliştirilmiştir. Proje ve malzeme yönetimlerinin birleşimini tam anlamıyla sağlayabilmek için, geliştirilen programda ayrıca sipariş partilerinin oluşturulmasına yönelik çeşitli hesaplamalar kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT INTEGRATION OF PROJECT AND MATERIALS MANAGEMENT Erbaşı, Aybar M.S., Department of Industrial Engineering Supervisor Assoc. Prof. Dr. Canan Sepil January 1997, 124 pages In projects of large make to order products, the management of non- storable resources can easily be provided by many commercial project management packages by using various resource leveling techniques. However, these packages mostly ignore the management of storable resources. In this thesis, a heuristic scheduling procedure that integrates scheduling of both the project and needed storable resources by combining the Critical Path Method (CPM) and Material Requirements Planning (MRP) techniques is improved and implemented in a software package. This package runs with a commercial project management software interactively and provides the full integration of project and materials management by employing various lot sizing algorithms.