Telephony integrated voice muil based on client server architcture
İstemci sunucu mimarisine dayalı telefonla bütünleşik ses postası
- Tez No: 68763
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
 - Anahtar Kelimeler: Bilgisayar Telefon Bütünleşmesi, UNIX Ağ sistemleri, TCP, UDP, Computer Telephony Integration (CTI), UNIX Networking, TCP, UDP. m
 - Yıl: 1997
 - Dil: İngilizce
 - Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
 - Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 103
Özet
Öz İSTEMCİ SUNUCU MİMARİSİNE DAYALI TELEFONLA BÜTÜNLEŞİK SES POSTASI Ay oğuz, Müjdat Yüksek Lisans, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Öğr. Gör. Dr. Attila Özgit Temmuz 1997, 93 sayfa Ses girdi ve çıktısı masaüstü aygıtlarda standart bir özellik ve kullanıcı arabirimlerinde aranılan bir unsur halini almaktadır. İş istasyonları, X terminalleri ve kişisel bilgisayarlar günümüzde 8 kHz mono ila 48 kHz stereo ses kalitesi sağlayacak donanım özelliklerini içermektedir. Öte yandan, telefon teknolojisi üst noktalara ulaşmış, kablolama teknolojisi basit çift kabloları terkedip fiber optik altyapıya geçmiştir. Artık dünya üzerinde dağılmış olan sayısal iletim araçlarından ve ses iletişim ağından çeşitli şekillerde yararlanmak mümkündür. Teknolojideki bu gelişmeler insanları sayısal iletim araçlarının her şekilde bütünleşmesinin modellerini tasarlamaya sevketmiştir. Bu tez bilgisayar-telefon ağlarının bütünleşmesi ve dağıtık ses servisinin mimari tasarım ilkelerini önermekte ve“İstemci / Sunucu Mimarisine dayalı Telefonla Bütünleşik Ses Postası”adlı uygulamayı sunmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT TELEPHONY INTEGRATED VOICE MAIL BASED ON CLIENT SERVER ARCHITECTURE Ay oğuz, Müjdat M.S., Department of Computer Engineering Supervisor: Inst. Dr. Attila Özgit July 1997, 93 pages Audio input and output is rapidly becoming a standard feature in desktop devices and expected element of user interfaces. Workstations, X terminals and personal computers now include hardware capabilities ranging from 8 kHz mono“voice quality”up through 48 kHz stereo. On the other hand, telephony technology has arrived at a threshold point. The wiring technology has moved from twisted-pair to fiber optic. And it is possible to make use of these digital transmission media and voice communication network distributed around the planet. The substantial enhancements in these technologies motivate people to conceive integration models of any form of digital transmission media. This thesis proposes architectural design principles of computer-telephony networks integration and distributed audio servicing coming up with implementation“Telephony Integrated Voice Mail based on Client Server Architecture”.