Design and implementation of an oscilloscope and a signal generator using a personal computer
  1. Tez No: 6877
  2. Yazar: MEHMET GÖKHAN KÖSEOĞLU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MURAT AŞKAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: osilloskop, sinyal üreteci, analog-sayısal çevirim, programlanabilir yükselteç. iv, oscilloscope, signal generator, analog-to- digital conversion, programmable gain amplifier
  7. Yıl: 1989
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 106
Özet
OSİLOSKOP VE SİNYAL ÜRETECİNİN KİŞİSEL BİLGİSAYARLAR KULLANILARAK TASARIMI VE GERÇEKLEŞTİRİLMESİ Köseoğlu, Mehmet Gökhan Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Müh. Böl., Yüksek Lisans Tezi Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Murat AŞKAR 93 Sayfa, Nisan 1989 Özet Elektronik deney setleri genellikle iki cihazdan oluşmaktadxr. Bunlar sinyal üreteci ve osiloskoptur. İki adet kart, sinyal üreteci ve osiloskop kartları bu çalışma içinde tasarlanmıştır. Bu kartların kontrolü yine bu çalışma içinde geliştirilen bir yazılım aracılığıyla yapılmaktadır. Osilloskop kartına girilen sinyallerin yüksekliği ve periyordları ekranda gösterilen dalgaların üzerinde yapılabilmektedir. Sinyal üreticisi kartın çıkış dalgalarının sıklıkları ve yükseklikleri istenilen değerlere yazılım aracılığı ile ayarlanabilmektedir. Ayrıca, sinyal üreteci kart çıkışı istenilen değere ayarlanabilen bir doğru akım kaynağını da içermektedir.
Özet (Çeviri)
DESIGN AND IMPLEMENTATION OF AN OSCILLOSCOPE AND A SIGNAL GENERATOR USING A PERSONAL COMPUTER Köseojglu, Mehmet Gökhan Faculty of engineering Dep. of Electrical and Electronics Eng., M.S. Thesis Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Murat Aşkar 93 Pages, APRIL 1989 ABSTRACT Electronics experiments mainly require two equipments oscilloscope and signal generator. In this study, two add-on cards one as oscilloscope and one as signal generator are designed for PC-XT or compatible computers. Control of both cards are done by a software, developed during the study. Amplitude and time measurements are possible on the sampled input waveforms, shown on the screen of the computer. Frequency and amplitude of the output waveforms from the signal generator card are set to the desired values via the software. Additionally, the signal generator card includes a programmable voltage supply, whose output value is again set through the software.