Design and analysis of baluns and transmission line transformers with coupled lines approach
  1. Tez No: 6879
  2. Yazar: HÜSNÜ AHMET MASARACIOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. NEVZAT YILDIRIM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Baluns, transmission line transformers, coupled-lines, transmission line, coupled transmission lines, magnetizing current, third winding IV
  7. Yıl: 1989
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 138
Özet
ÖZET BALON VE İLETİM HATTI EMPEDANS DÖNÜŞTÜRÜCÜLERİ Nî N BA?LAŞIK HATLAR YAKLAŞIMI ÎLE TASARIM VE ANALÎ Zî MASARACIO?LÜ, Hüsnü Ahmet Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Müh Bölümü Tez Yöneticisi : Prof. Dr. Nevzat YILDIRIM Nisan 1989, 123 sahife Bu çalışmada çeşitli balun ve iletim hattı empedans dönüştürücüleri bağlaşık hat yaklaşımı kullanarak incelenmiştir. î let im hatlar ve bağlaşık iletim hatlar kavramları devre elemanı olarak irdelenmiştir. Onların devre parametreleri hat parametreleri cinsinden türetilmiştir. Kusursuz balun performansına ulaşmak için gerekli koşullar belirlenmiştir. Mıknatıslanma akımından kaynaklanan dengesizlik üçüncü bir sargının iki şekilde eklenmesiyle giderilmiş ve bağlaşık hat parametreleri cinsinden açıklanmıştır. Birçok balun tipleri ve ilgili en iyi hat parametreleri tasarımcılar için sunulmuştur.mıknatıslanma akimi, üçüncü sargı, vı
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN AND ANALYSIS OF BALONS AND TRANSMISSION LINE TRANSFORMERS WITH COUPLED-LINES APPROACH MASARACIOGLÜ, Hüsnü Ahmet M.S. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor : Prof. Dr. Nevzat YILDIRIM April 1989, 123 Pages In this study, various types of balune and transmission line transformers are analysed using the coupled- lines approach. The concepts of transmission line and coupled transmission lines as network elements are discussed. The network parameters of them in terms of line parameters are derived. These parameters are used in the balun and transformer design steps. The conditions for achieving perfect balun performance are determined. The problem of imbalance caused by magnetizing current is solved by adding a third winding in two configurations and explained with coupled-lines parameters. Many types of baluns and associated optimized line parameters are presented for the designers. Ill