Direct design of lumped and distributed filters using transformed variable technique
  1. Tez No: 6883
  2. Yazar: YAKUP ŞEN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. NEVZAT YILDIRIM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Lumped filters, Distributed filters, Transformed variable, Unit element. iv
  7. Yıl: 1989
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 150
Özet
ÖZET TOPLU VE DA?ILMIŞ PARAMETRELİ SÜZGEÇLERİN DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ DE?İŞKEN TEKNİ?İYLE DO?RUDAN TASARIMI ŞEN, Yakup Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Müh. Bölümü Tez Yöneticisi : Prof. Dr. Nevzat YILDIRIM Eylül 1989, 137 sayfa Bu çalışmada, geçirme bandında eşsalinımlı durdurma bandında genel süzgeçlerin tasarımında sayısal nata oranını azaltıcı teknikler* incelenmiştir. Dönüştürülmüş değişken yaklaşımı kullanarak, toplu ve dağılmış parametreli süzgeçlerin tasarımı minimum sayısal hata ile gerçekleştirilebildiği görüldü. Bu tip süzgeçlerin tasarımı için bir bilgisayar programı geliştirildi. Sentez işlemi, H. J. Orchard tarafından geliştirilen algoritmayla gerçekleştirildi. Dağılmış parametreli süzgeçlerde, süzgeci gerçekleştirme aşamasında çok önemli olan birim iletim hatları süzgecin tepkesine katkısı olacak şekilde X ve Z düzleminde sentezlenebilmektedir. Ayrıca, program kullanılarak sentezlenen süzgeçler, bazı devre dönüşümleri kullanarak farklı devre yapıları elde edilebilirAnahtar- kelimeler- : Toplu süzgeçler-, Dağılmış parametreli süzgeçler-, Dönüştürülmüş değişken, Birim iletim hattı. &f ftp* f)a lı Saj
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DIRECT DESIGN OF LUMPED AND DISTRIBUTED FILTERS USING TRANSFORMED VARIABLE TECHNIQUE ŞEN, Yakup M. S. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor : Prof. Dr. Nevzat YILDIRIM September 1989, 137 Pages In this study, accuracy enhancement techniques, for direct design of equal ripple passband general stopband filters are examined. It is verified that using transformed variable technique, lumped and distributed parameter filters can be designed with minimum loss of significant digits. A computer program is developed for the desing of such filters. Synthesis procedure is performed using an algorithm invented by H. J. OrchardJn distributed parameter filters, unit elements, which are very important for practical realization of the filter, can also be synthesized as non- redundant elements in X-plane and Z-plane, seperately. The circuits obtained using the program, can be transformed into different configurations applying some network transformations. iii