Detection, identification and correction of gross measurement errors in power system state estimation
  1. Tez No: 6890
  2. Yazar: AHMET TURMEN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. OSMAN SEVAİOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: enerji dizgesi, gerçel zamanda izleme, durum kestirimi - iv, power system, real time monitoring, state estimation' - Ill
  7. Yıl: 1989
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 98
Özet
ENERJİ DİZGELERİNİN DURUM KESTİRİMİNDE BÜYÜK ÖLÇME HATALARINI SEZME VE BELİRLEME TURMEN, Ahmet Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Osman Sevaioğlu 87 Sayfa, Haziran 1989 ÖZET Bu tezde enerji sistemlerinin gerçel zamanda izlenmesi sırasında SCADA sisteminden gelen veriler içinde büyük ölçme ve dizge yapısı hatalarının etkileri incelenmiştir. Bu hataları sezme, belirleme ve ortadan kaldırmak üzere metodlar geliştirilmeye çalıştırlmıştır. Büyük ölçme hataları veri taşıma aygıtlarında veya ölçü aletlerinde aniden oluşan arızlardan dolayı verilerde meydana gelen büyük sapma değerleridir. Dizge yapısı hataları devre kesicilerinin durumunun yanlış olarak alınmasından dolayı sistemin dizgesinin yanlış olarak elde edilmesiyle oluşmaktadır. Büyük hataların çözüm üzerindeki etkisini yok etmek amacıyla, bir kestirim algoritması bu hataları sezmeli, belirlemeli ve bir yolla yok etmelidir. Bu tez çalışması süresince elde edilen sonuçlar geliştirilen algoritmaların yeterince verimli olduğunu göstermektedir.
Özet (Çeviri)
DETECTION, IDENTIFICATION AND CORRECTION OF GROSS MEASUREMENT ERRORS IN POWER SYSTEM STATE ESTIMATION TURMEN, Ahmet Faculty of Engineering- Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor : Assoc. Prof. Dr. Osman Sevaioğlu 87 Pages, June 1989 ABSTRACT In this thesis, the effects of gross measurement and/or structural errors in the data incoming from SCADA in power system real time monitoring are investigated. Methods to detect, identify and eliminate such errors are studied. Gross measurement errors are large deviations in the measured data, due to unexpected failure of metering or data transmission equipment. Structural errors are due to incorrect modelling of system topology arising from incorrect circuit breaker status data. State estimation calculations based on measurements involving these errors produce invalid solutions. To eliminate the effects of gross errors in the solution, an estimation algorithm must be able to detect, identify and in some way eliminate these errors. Test results obtained in the course of this research proved that the developed methods are sufficiently powerful.