An Implementation of a voice security equipment using digital techniques
- Tez No: 6889
- Danışmanlar: DOÇ. DR. F. RÜYAL ERGÜL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: karıştırma, dar-bandlı, ses güvenlik cihazı, zaman dilimleri, yerdegiştirim, anlaşılabilirlik. B\li*v\ dalı 5a, scrambling, narrow-band, voice security equipment, time segment, permutation, intelligibility. iii
- Yıl: 1989
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 111
Özet
ÖZET SAYISAL YÖNTEMLER KULLANAN BİR SES GÜVENLİK CİHAZININ GERÇEKLESTiRiMi AYAZ, Tamer Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Müh. Böl. Tez Yöneticisi: Doçent Dr. F. Rüyal ERGÜL Haziran 1989, 95 sayfa Bu tezde, dar-bandlı ses güvenlik cihazlarında kullanılabilen ses karıştırma yöntemleri incelenmiş ve, üretim bedelleri, karmaşıklık, ve sağlanan güvenlik düzeyi yönlerinden karşılaştırılmıştır. Sonuçta, zaman dilimleri yerdegiştirimi yöntemi seçilmiş, ve bu yöntemi kullanan dar-bandlı bir ses güvenlik cihazının laboratuvar prototipi gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmalara paralel olarak, cihazda kullanılacak uygun yerdegiştirimlerin bir kümesini elde etmek amacıyla bir bilgisayar programı geliştirilmiştir. Program bir IBM PS-2/80 bilgisayarı üzerinde koşulmuş ve 256 değişik yerdegiştirimi içeren bir küme elde edilmiştir. Son olarak, bu yerdegiştirim kümesi kullanılarak, cihaz üzerinde bazı anlaşılabilirlik testleri yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT AN IMPLEMENTATION OF A VOICE SECURITY EQUIPMENT USING DIGITAL TECHNIQUES AYAZ, Tamer M.Sc. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Assoc. Prof.Dr. F. Rüyal ERGÜL June 1989, 95 pages In this thesis, the existing voice scrambling methods which can be used in narrow-band voice security equipment were examined and compared with respect to their production cost, complexity, and security level. As a result, the time segment permutation method was chosen and a laboratory prototype of the narrow-band voice security equipment which uses this method, was realized. In parallel to these studies, a computer program was developed to obtain a set of appropriate permutations to be used in the equipment. The program was run on an IBM PS-2/80 computer and a set having 256 distinct permutations was obtained. Finally, certain intelligibility tests were made on the equipment using this set of permutations.