Çağdaş sanatta travma temsili
The representation of trauma in contemporary art
- Tez No: 692701
- Danışmanlar: DOÇ. KUTLU GÜRELLİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
- Anahtar Kelimeler: Çağdaş sanat, travma, tanıklık, tekrar, şehir, göç, Contemporary Art, trauma, testimony, witness, repetition, city, migration
- Yıl: 2021
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Mardin Artuklu Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Resim Ana Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 67
Özet
“Çağdaş Sanatta Travma Temsili”adlı bu tez çalışmasında, yeryüzündeki bireylerin bir başkasının da varlığından haberdar olduğu süreçten itibaren, toplumsal algı, grup algısı, ötekiler algısı oluştuğu söylenebilir.. Herhangi bir kitlenin çeşitli sebeplerle maruz kaldığı ya da maruz bırakıldığı güç savaşlarını, güçlü olanın zayıf olanı kontrol etmeye hatta yok etmeye çalıştığı bir boyuta dönüşmesini sanata ve sanatçıya olan etkileri incelenmektedir. Bu çalışmada son çeyrek yüzyıldan şu ana kadar ki evrilen sanat anlayışını, çağdaş sanatta temsil sorunu ile ortaya çıkan sorulara cevap aranmaktadır. Ayrıca toplumsal ve bireysel travmalarla ilgili alan analizlerinden oluşmaktadır.
Özet (Çeviri)
In this thesis titled“ Representation of Traumain Contemporary Art”social perceptıon, Group perception and perception of others were formed from the process in which the Earth was aware of it's existence. It examines the power wars in which any mass is exposed to or subject to various reasons and the transformation of the strong in to dimension in which the weak try to control or even destroy, on art and artists are examined. In this study, the understanding of art that has evolved form the last Questions that arise with the Question of representation in contemporary art. Besides consists of field analyses related to communal and individual traumas.