Erzurum ili kongre turizm potansiyelinin değerlendirilmesi: Turizm konaklama işletmeleri yöneticilerine yönelik bir uygulama
Guilding tourism potential in Erzurum province: An application for tourism accommodation business managers
  1. Tez No: 693090
  2. Yazar: EBRU ERVAKIT
  3. Danışmanlar: PROF. DR. GÖKALP N. SELÇUK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Turizm, İşletme, Tourism, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Erzurum, Kongre, Kongre Turizmi, Turizm Potansiyeli, Erzurum, Congress, Congress Tourism, Tourism Potential
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 90
Özet
Bu çalışma, Erzurum ilinin kongre turizmi potansiyelinin değerlendirilmesi ve bu potansiyelin arza çevrilmesi konusunda neler yapılması gerektiğine yönelik bir araştırmadır. Bu amaçla turizm sektöründe yönetici pozisyonunda çalışanların görüşleri doğrultusunda, bir analiz gerçekleştirilmiştir. Çalışmada veri toplama yöntemi olarak, yarı yapılandırılmış görüşme tekniği kullanarak hazırlanmış olan anket yardımıyla, otel yöneticileriyle birebir görüşme sağlanmıştır. Alınan sonuçlar SWOT analizi tekniği uygulanarak incelenmiştir. Araştırma sonucunda kongre merkezlerinin varlığı, ilin ulaşım imkânları, doğal güzellikleri, herhangi bir doğal risk barındırmaması ve ilin teknik donanımlarının, konaklama imkânlarının yeterli olması, ilin avantajları olarak gözükürken; ilde kalifiye personel bulunmaması, profesyonel acente ve organizasyon şirketinin olmaması, ilin tanıtımının yetersiz olması ve arzu edilir sayıda kongre talebinin bulunmaması konuları ise dezavantajlar olarak ortaya çıkmaktadır.
Özet (Çeviri)
In this qualitative phenomenological study, the evaluation of the potential of congress tourismpotential of Erzurum province and the completion of this potential is explored through thevoices of hotel managers. The data were collected from the manager who work in tourism sector. In thisstudy, semi-structured interviews were conducted. In the analysis of data, the researcher followed SWOT analysis. The findings indicated that Congress centres in schools has many disadvantages like havingnatural beauties, not having any natural disaster and sufficient equipment accommodationfacilities, in Erzurum province. However, inadequate promotion of the province, unqualifiedpersonnel, insufficient professional travel agents and organizational companies andinadequate demand are among its disadvantages.