China's soft power in Southeast Asia: Hu Jintao and Xi Jinping eras
Çin'in Güneydoğu Asya'da yumuşak gücü: Hu Jintao ve Xi Jinping dönemleri
  1. Tez No: 693167
  2. Yazar: KÜBRA MERVE TOPGÜL
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ HATİCE ÇELİK, DR. ÖĞR. ÜYESİ EMRE DEMİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Yumuşak güç, Çin, Güneydoğu Asya, Hu Jintao, Xi Jinping, Soft power, China, Southeast Asia, Hu Jintao, Xi Jinping
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 169
Özet
Yumuşak güç, 2007 yılında Hu Jintao'nun Çin Komünist Partisi'nin 17. Ulusal Kongresi'nde Çin kültürünün Çin'in yumuşak gücü olarak öne çıkarılması vurgusundan bu yana Çin dış politikasının önemli bir unsuru olmuştur. Çin kültürü, dili, ekonomik kalkınma modeli, ulus ötesi yatırımları ve yardımları, radyo-televizyon yayınları ve uluslararası imajını artırmaya yönelik girişimleri Çin yumuşak gücünün önemli unsurlarıdır. Güneydoğu Asya'ya yönelik Hu döneminde başlayan yumuşak güç politikaları, selefi Xi Jinping döneminde daha da zenginleştirilerek devam etmiştir. Bu noktada Kuşak ve Yol Girişimi Çin'in önemli yumuşak güç kaynağı olan ekonomik gücünü doğrudan yabancı yatırımlar, resmi kalkınma yardımlar, kredi ve bağışlar aracılığıyla bölgedeki cazibesini ve etkinliğini artırabileceği bir girişim olmuştur. Ancak Çin hükümetinin internet ve sosyal medya kısıtlamalarıyla kişisel hayata müdahalesi, devlet içinde kişisel özgürlükle ilgili problemler, medya sansürü, devlet propagandası, Çin'in bölge ülkeleriyle aralarındaki tarihsel güvensizlikler, Güney Çin Denizi gibi sınır anlaşmazlıkları ile Kuşak ve Yol Girişimi'nin geleceğinin henüz belirsiz olması Çin'in yumuşak gücünü pekiştirmesindeki en önemli engellerdir. Bu tez Hu ve Xi başkanlıklarında Çin'in yumuşak güç algısını, yumuşak güç kaynaklarını ve politikalarını ve Güneydoğu Asya ülkeleri ile ilişkilerinde yumuşak gücün yerini inceler.
Özet (Çeviri)
Soft power has been an important element of Chinese foreign policy since Hu Jintao's emphasis at the 17th National People's Congress of the Chinese Communist Party in 2007 to promote Chinese culture as China's soft power. The Chinese culture, language, economic development model, transnational investments and aid, radio-television broadcasts and initiatives to increase its international image are important elements of China's soft power. Soft power policies towards Southeast Asia, which began during the Hu era, continued in the era of his predecessor, Xi Jinping, with further enrichment. At this point, the Belt and Road Initiative has become an initiative where China can increase its economic power, which is an important soft power source, to increase its attractiveness and effectiveness in the region through foreign direct investment, official aid, loans and donations. However, the government's interference in personal life with restriction of internet and social media usage, problems with personal freedoms within the state, media censorships, state propaganda, historical distrust between China and the states of the region, border disputes especially in the South China Sea and the uncertainty of the future of the Belt and Road Initiative are the most important obstacles for China to consolidate its soft power. This thesis examines China's perception of soft power during the presidencies of Hu and Xi, its soft power resources and policies and the place of soft power in its relations with the last Southeast Asian countries.