A review of the issues and challenges in IoT security using machine learning techniques
- Tez No: 694537
- Danışmanlar: DR. ABDULLAHI ABDU IBRAHIM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: IoT, Güvenlik, Makine öğrenimi, IoT, Security, Machine learning
- Yıl: 2021
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Altınbaş Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 82
Özet
Nesnelerin İnterneti veya IoT artık teknolojik bir vaat değil. Büyük ölçekte makineden makineye bağlantı, daha gelişmiş ekonomilerde zaten bir gerçekliktir ve genişlemesi şaşırtıcı bir hızla gerçekleşir. IoT'de bu yazılım ve donanımı sağlayan birçok şirket olacak ve nihai tüketiciler bu tür teknolojinin en büyük sahipleri olacak. IoT, gerçek dünyanın“şeylerini”teknolojik dünyaya entegre eden, gelişmekte olan bir bilgi işlem paradigmasıdır. IoT'nin sunabileceği birçok avantaj ve fırsat var, ancak hala birçok şüphe uyandıran ve hem tedarikçileri hem de tüketicileri endişelendiren bir nokta var: Verilerin güvenliği ve gizliliği nasıl garanti edilecek? Güvenlik ve mahremiyet kaygısı, herhangi bir toplumda, alanda veya teknolojide her zaman geçerli olan ve geçerli olacak bir argümandır. IoT tamamen aynı. Bu, nesnelerle ve kendi hayatımızla olan etkileşimlerimizi değiştirecek bir gelecek olarak görülüyor. Büyük bir bağlantılı nesne ağının akıllıca hareket edeceği yer. Bununla birlikte, bu geniş bağlantılı cihaz ağı ve yaratacağı devasa veri akışı ile, IoT'deki verilerin güvenliği ve gizliliği temel bir zorluk olacaktır. Gartner tarafından yapılan bir araştırmaya göre, güvenlik ve mahremiyet endişesi, IoT'nin benimsenmesinin önündeki en büyük engeldir. Bu tez, IoT kuruluşlarının ve tüketicilerinin veri gizliliği ve güvenliği sorununu nasıl ele aldığını anlamayı amaçlamaktadır. Amaç, hem IoT ürünleri tedarik eden kuruluşların yaklaşımından hem de bilgi teknolojileri alanındaki danışmanlardan ve aynı ürünlerin son kullanıcılarından bu temaya ampirik bir bakış açısı kazandırmaktır. .
Özet (Çeviri)
The Internet of Things or IoT is no longer a technological promise. The machine-to-machine connection on a large scale is already a reality in more advanced economies and its expansion occurs at an astonishing speed. There will be many companies that supply this software and hardware in the IoT and the final consumers will be the biggest holders of this type of technology. IoT is an emerging computing paradigm that integrates the“things”of the real world into the technological world. There are many advantages and opportunities that the IoT can offer, however, there is a point that still raises many doubts and concerns both suppliers and consumers: how will the security and privacy of the data be guaranteed? The concern with security and privacy is an argument that was, is, and will always be valid in any society, area or technology. IoT is exactly the same. This is seen as the future that will transform our interactions with objects and with our own life. Where a large network of connected objects will act intelligently. However, with this large network of connected devices and the huge data flow it will generate, the security and privacy of data on the IoT will be a fundamental challenge. According to a study by Gartner, the concern with security and privacy are the biggest obstacles to the adoption of IoT. This dissertation aims to understand how IoT organizations and consumers are addressing the challenge of data privacy and security. The objective is to give an empirical perspective on this theme, both from the approach of organizations that supply IoT products, from consultants in the area of information technologies, as well as from the end users of these same products. .