Danışmanlık uygulamaları: Bir tekstil üretim fabrikasında kurumsal süreç danışmanlığı uygulaması
Consulting practices: corporate process consulting practice in a textile manufacturing factory
- Tez No: 696759
- Danışmanlar: PROF. DR. BAYRAM KAYA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Süreç danışmanlığı, üretim yönetimi, analiz, uygulama, soru listesi, cpm, Process consulting, production management, analysis, application, question list, cpm
- Yıl: 2021
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Giresun Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 104
Özet
Bu çalışmada,“Danışmanlık Uygulamaları: Tekstil Üretim Fabrikasında Kurumsal Süreç Danışmanlığı Uygulaması'' üzerinde durularak, süreç danışmanlığının üretim fabrikalarındaki etkisi ve yöneticilerin gözden kaçırdıkları aksaklıkların analiz edilerek ve öneriler sunulmaya çalışılacaktır. Müşteri beklentilerinin giderek arttığı ve teknolojinin sürekli geliştiği küresel rekabet ortamında firmaların iş yapış tarzını da sürekli olarak geliştirmesi gerekmektedir. Amacına uygun, etkin iş süreç tasarımları sayesinde müşteri istek ve beklentilerine cevap veren ürünler üretilir, üretim maliyetleri azaltılır, operasyonel verimsizlikler giderilir, çalışan motivasyonu artırılır ve bunların doğal sonucu olarak finansal göstergelerde olumlu yönde gelişmeler sağlanır. Tüm bu gelişmeler firmaları; iş yapış tarzlarını ve hizmetlerini sorgulamaya sevk ederek ”Daha iyi nasıl yaparım?" sorusu üzerine yoğunlaşmasına neden olmaktadır. Bu çalışmada üretim yapmakta olan bir tekstil fabrikasında süreç danışmanlığı yapılarak fabrikada yaşanan aksaklıklar, fark edilmeyen eksiklikler ve fabrikanın mevcut durumu analiz edilerek çözüm önerileri sunulmaya çalışılmıştır. Fabrikanın üretim süreçleri soru listesi ile incelenmiş, cpm ile kritik yollar belirlenerek mevcut durum analizi yapılmıştır. Fabrikanın eksikleri belirlenmiş ve yönetime öneriler sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
In this study,“Consulting Practices: Corporate Process Consulting Practice in Textile Production Factory”will be emphasized, the effect of process consultancy in production factories and the problems that managers overlooked will be analyzed and suggestions will be presented. In a global competitive environment where customer expectations are increasing and technology is constantly developing, companies need to constantly improve their business style. Thanks to the purposeful and effective business process designs, products that respond to customer requests and expectations are produced, production costs are reduced, operational inefficiencies are eliminated, employee motivation is increased, and as a natural result, positive developments are achieved in financial indicators. All these developments companies;“How can I do better?”, prompting them to question their business conduct and services. causes him to focus on the question. In this study, a process consultancy was made in a textile factory that is producing, and solutions were tried to be presented by analyzing the malfunctions, unnoticed deficiencies and the current situation of the factory. The production processes of the factory were examined with a question list, critical paths were determined with cpm and the current situation analysis was made. The deficiencies of the factory were determined and suggestions were presented to the management.