An analysis and study of venture capital application in Turkey and Nigeria
The connection between venture capital and small and medium scale enterprises (SMEs) efficiency: A case study of SMEs in lagos, Nigeria
  1. Tez No: 699324
  2. Yazar: PHİLİPS ONOCHIE OKOLO
  3. Danışmanlar: DOÇ. SALVATORE JOSEPH TERREGROSSA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: KOBİ'ler, Girişim Sermayesi, Girişimcilik, Finansmana Erişim ve Gerileme, SMEs, Venture Capital, Entrepreneurship, Access to Finance, and Regression
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 86
Özet
Bu çalışma, Nijerya'nın Lagos kentindeki KOBİ'leri kullanan risk sermayesi ile küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ'ler) arasındaki bağlantıyı araştırmıştır. Gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkelerin ekonomik büyüme ve kalkınmayı teşvik etmek için taklit etmeyi amaçladıkları dünyanın gelişmiş ülkelerinde KOBİ'ler önemli bir rol oynamıştır. Bu çalışma, gelişmekte olan ülkelerden birinde (Nijerya) risk sermayesi ile KOBİ'ler arasındaki ilişkiyi yürütmüştür. Çalışma, tahmin teknikleri olarak frekans analizi, regresyon analizi ve korelasyon analizinin kullanıldığı hipotezleri %5 anlamlılık düzeyinde ele almıştır. Bulgular, finansmana erişimin Nijerya'daki KOBİ'ler için büyük bir engel olduğu, yani finansmana erişimin Nijerya'daki KOBİ'lerin performansına yönelik başlıca engellerden biri olduğu şeklindeki sıfır hipotezinin reddedilemeyeceğini ortaya koydu. Ayrıca, p-değeri %1'den ve %5 anlamlılık düzeyinden küçük olduğu için sıfır hipotezi kabul edilmiştir, yani girişim sermayesinin Nijerya'daki KOBİ'ler üzerinde başlangıç aşamasında önemli bir etkisi yoktur. Finansmana erişimin KOBİ'ler üzerinde olumlu ve anlamlı bir etkiye sahip olduğu, girişim sermayesinin KOBİ'ler üzerinde olumlu ve anlamlı bir etkiye sahip olduğu, girişim sermayesi güveninin KOBİ'ler üzerinde olumlu ancak anlamlı olmadığı sonucuna ulaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
This study had investigated the connection between venture capital and small and medium scale enterprises (SMEs) using SMEs in Lagos, Nigeria. SMEs has played a significant role in the developed countries of the world where the developing and under-developed nations are aiming to emulate to spur the economic growth and development. It was on this note that this study conducted the relationship between the venture capital and SMEs in one of the developing nations (Nigeria). The study subjected the hypotheses at 5% level of significance where frequency analysis, regression analysis and correlation analysis were used as the estimation techniques. The findings revealed that the null hypothesis fails to be rejected that access to finance is a major hinderance to SMEs in Nigeria, that is, access to finance is one of the major hinderance to SMEs performance in Nigeria. Also, the null hypothesis is accepted because the p-value is less than 1% and 5% significance level that is, venture capital has no significant impact on SMEs in Nigeria at the startup stage. It was concluded that that access to finance has a positive and significant impact on SMEs, venture capital reveals a positive and significant on SMEs, venture capital trust is positive but not significant on SMEs.