تصرّف النووي في عبارة ابن الصّلاح بالتغيير والزيادة في كتابيه الإرشاد والتقريب
Nevevi'nin er-İrşâd ve et-Taḳrîb adlı iki eserinde İbnü's-Salah'ın ifadelerine göre yaptığı değişiklik ve ilaveler
  1. Tez No: 701075
  2. Yazar: ABDUL BASIT BABA ISSAH
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ HAMZEH AL-BAKRI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: değişiklikler, düzenlemeler, eklemeler, Nevevi, İbn Salah, additions, amendments, Al-Nawāwi, changes, Ibn Ṣalāh
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: Arapça
  9. Üniversite: İbn Haldun Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 168
Özet
İbn Salah'ınʿUlûmü'l-ḥadîs adlı eseri, Hadis İlimlerinin ve Nevevi'nin özetlerinin en önemlileri olan er-İrşâd ve et-Taḳrîb adlı iki kitabının ana kaynaklarından biri olarak kabul edilir. Nevevi sadece ʿUlûmü'l-ḥadîs̱ kitabı özetlemekle kalmamış, aynı zamanda İbn Salah'ın ifadelerine birçok yerde eklemeler, değişiklikler ve düzenlemeler yapmıştır. Bu çalışma, Nevevi'nin İbn Salah'ın er-İrşâd ve et-Taḳrîb'deki ifadeleri üzerindeki eklemelerini, değişikliklerini ve düzenlemeleri tartışmakta ve ayrıca eklemelerin, değişikliklerin ve düzenlemelerin İbn Salah'ın cümleleri üzerindeki etkisini incelemektedir. Ayrıca Nevevi'nin er-İrşâd ve et-Taḳrîb adlı bu iki özetinin amaç ve hedeflerini araştırır.
Özet (Çeviri)
Ibn Salah's book:“Sciences of Prophetic Hadith”is considered one of the primary sources in the Sciences of Hādith and the two books of Al-Nawawi: al-Irsad and Taqrib as most significant of its summary. Al-Nawawi did not only summarize the book“Sciences of Prophetic Hadith”rather he made additions, amendments and changes in the phrases of Ibn Salah in numerous places. This study discusses the additions, changes, and amendments of Al-Nawawi on Ibn Salah's statements in al-Irsad and Taqrib and also examines the impact of the additions, changes, and amendments on Ibn Ṣalāh's phrases. It also investigates the aim and objectives of Al-Nawāwi in this two summaries al-Irsād and Taqrīb.