Endüstri 4.0 aşamasında, süreç bazlı entegre erp sistemlerinin kurumsal performansa etkisi (Otomotiv tedarik sanayiinde saha araştırması)
The effect of process-based integrated erp systems on corporate performance in the phase of industry 4.0 (Field research in the automotive supply industry)
- Tez No: 701187
- Danışmanlar: PROF. DR. HALİT TARGAN ÜNAL
- Tez Türü: Doktora
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: ERP, Süreç, Verimlilik, Kurumsal Performans, Hız, Müşteri Memnuniyeti, Entegrasyon, ERP, Process, Productivity, Enterprise Performance, Competition, Customer Satisfaction, Integration
- Yıl: 2021
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Okan Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 150
Özet
Günümüzde işletmelerin ihtiyacı olan ERP (Kurumsal Kaynak Planlama) kullanımının yaygın olmadığı ve genellikle de kullanılan ERP sistemlerinin modül bazlı, entegre olmayan ve kurumsal performansa etki sağlamayan ERP sistemleri olduğu görülmektedir. Ayrıca, işletmelerin süreç bazlı ve entegre ERP sistemleri kullandıklarında kurumsal performansı nasıl arttırabilecekleri konusunda akademik çalışmaların bulunmadığı tespit edilmiştir. Bu bağlamda, çalışmamızda, işletmelerin süreç bazlı ve entegre ERP sistemleri kullandıklarında, verimliliklerini, hızlarını arttırarak, müşteri memnuniyetini ve kurumsal performanslarını maksimize edecekleri, özellikle de pandemi süreci ve sonrası dijital dönüşümü sağlayarak rakiplerine nazaran üstünlük sağlayacaklarını ortaya koymak amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda, işletmelerin üst ve orta düzey yöneticilerine anket çalışması uygulanmıştır. Araştırmanın sonucunda, işletmelerde süreç bazlı ve entegre ERP sistemlerinin kullanımının yaygınlaşması çerçevesinde, verimliliğin, hızın, müşteri memnuniyetinin ve kurumsal performansın artacağı tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
Companies that needs of enterprises is not very common and often the use of ERP module-based ERP's used. However, process-based ERP's used in corporate performance how to migrate upward if there are no academic studies about. For this thesis, in this study, we used company's advisory sector, process-based ERP's, efficiency, increasing customer satisfaction and corporate performance compared to other competitors in the competition advantage-makers put forth the goal. For this purpose, the company's a total of 20 senior managers of the business survey was implemented. As a result, the real estate consultancy research sector as a result of the spread of the use of process-based ERP, productivity, customer satisfaction and corporate performance, has been found to increase integration.1